Potpore u turizmu: Osigurano 80 tisuća eura, javite se!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Dario Hrebak i direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek istaknuli su da je raspisan javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura. Poziv je raspisan od 29. travnja do 29. svibnja. 

-Već treću godinu za redom TZ Bilogora-Bjelovar ide u raspisivanje javnog poziva za dodjelu potpora u turizmu. Ove godine smo se dogovorili da će potpore ići isključivo za kuće s bazenima. Do sada je bila malo olabavljena ta naša priča gdje su se mogli dobiti poticaji za recimo solare i neke druge stvari, međutim ove godine isključivo idemo dodatno poticati najbolje i najljepše projekte kojima se stvara dodatan sadržaj – kazao je gradonačelnik Hrebak te je dodao. 

-Ovogodišnja vrijednost javnog poziva iznosi 80 tisuća eura pri čemu minimalno sufinanciranje 5 tisuća eura, a maksimalno do 50 posto prihvatljivih troškova što ovisi o kvaliteti prijavljenih projekata. Cilj je potaknuti razvoj turizma na našem području – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

Ana Kelek, direktorica TZ Bilogora-Bjelovar kazala je da su ovi pozivi u zadnjih tri godine donijeli jako lijepe rezultate u turizmu. 

-Prošle godine ostvarili smo najbolje rezultate po broju noćenja i dolazaka od osnivanja Turističe zajednice Bilogora-Bjelovar. Imali smo preko 33 tisuća noćenja i preko 11 tisuća dolazaka – kazala je, između ostalog, direktorica Ana Kelek. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!