Bjelovarska učiteljica Jelena u Budimpešti usvojila nova znanja o sprječavanju vršnjačkog nasilja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Učiteljica informatike iz I. osnovne škole Bjelovar Jelena Jerković Šikić u sklopu Erasmus+ Akreditacije boravila je sredinom travnja u Budimpešti na tečaju pod nazivom „Preventing and Intervening in (Cyber)bullying“. Uz učiteljicu iz Hrvatske na tečaju su sudjelovale kolegice iz Grčke i Španjolske.

Sudionice su na tečaju stekle puno teorijskog, ali i praktičnog znanja vezanog za vršnjačko nasilje i sprječavanje istog. Tako su se upoznale s različitim vrstama nasilja te su dobile sjajne savjete kako se ponijeti u određenim situacijama, a naglasak je bio stavljen na važnost komunikacije, suočavanje s problemima i prihvaćanja drugih i drugačijih. Također su naučile koji su mogući znakovi uz pomoć kojih se može pretpostaviti da je dijete moguća žrtva nasilja i kako na to reagirati. S obzirom da je jedna od tema tečaja bila i sprječavanje online nasilja koje je u velikom porastu kod djece, sudionice su dobile uvid u društvene mreže i platforme koje mogu biti potencijalno opasne, a koje djeca redovito koriste.

Učiteljica će stečena znanja podijeliti s drugim odgojno-obrazovnim djelatnicima u školi, ali i šire, a s učenicima održati različite radionice na kojima će ih poučiti o opasnostima neodgovornog ponašanja na društvenim mrežama i važnosti prevencije vršnjačkog nasilja na njima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!