U Bjelovaru obilježena 29. obljetnica VRO Bljesak, položen lovorov vijenac za poginule branitelje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jutros je u bjelovarskom središnjem parku položen vijenac poginulim braniteljima u povodu 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak. Lovorov vijenac je položen pokraj spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru.

U sjećanje na sve poginule branitelje ispred spomenika bjelovarskim braniteljima, vijenac su položili te odali počast župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, dogradonačelnik Bjelovara Igor Brajdić, u ime Policijske uprave bjelovarsko- bilogorske načelnik Policijske postaje Bjelovar Dalibor Miliković i zapovjednik Interventne jedinice Ivica Ćurić, predstavnici Ministarstva obrane, pripadnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te članovi obitelji poginulih branitelja. Za sve poginule branitelje održana je kratka molitva.

U Vojno-redarstvenoj operaciji “Bljesak”, 1. svibnja 1995., u manje od 32 sata hrvatske snage s oko 7200 vojnika i policajaca oslobodile su zapadnu Slavoniju. U operaciji su poginula 42 hrvatska branitelja, a 162 su bila ranjena.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!