Gradska blagajna izvrsno se puni unatoč smanjenju poreza: ‘Bjelovar će postati najpoželjnije mjesto za investiranje’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Unatoč smanjenju stopa poreza, bjelovarska gradska blagajna u prvom tromjesečju ove godine bilježi povećanje prihoda za čak 18 posto, a pozitivni trendovi nastavljaju se i u travnju, priopćili su u četvrtak iz gradske uprave.

U prvom tromjesečju ove godine prihodi Grada Bjelovara od poreza na dohodak iznosili su 5,6 milijuna eura, dok je u istom razdoblju prošle godine taj prihod iznosio 4,59 milijuna eura.

Najveći hrvatski grad s najmanjim porezima

Riječ je, dakle, o povećanju višem od milijun eura za prvi kvartal, navode iz Grada Bjelovara dodajući da gospodarstvo u tom gradu izvrsno napreduje, unatoč činjenici da je niža stopa poreza na dohodak od 1. siječnja ove godine spuštena na 18 posto, a viša stopa na 28 posto, dok će od sljedeće godine biti dodatno spuštena na zakonski minimalnih 25 posto.

„Vizija Grada Bjelovara je smanjiti sve moguće poreze na najmanju moguću mjeru i korištenjem europskih sredstava nadomjestiti taj segment. S druge strane, želimo poslati snažnu poruku građanima i gospodarstvu da njihov euro u Bjelovaru vrijedi više nego bilo gdje drugdje u Hrvatskoj. Dok će vam u drugim gradovima derati kožu visokim porezima, u Bjelovaru će vaše plaće i investicije vrijediti više. S obzirom da smo pronašli toplu vodu u gospodarskoj zoni, topline od 83°C, s kojom planiramo grijati hale i druge proizvodne objekte te staklenike, te da u tu gospodarsku zonu dolazi i ubrzano se gradi brza cesta koja će krajem sljedeće godine biti i dovršena, s ovako povoljnim investitorskim uvjetima Bjelovar će postati najpoželjnije mjesto za investiranje u Hrvatskoj. Ponosan sam na činjenicu da je Bjelovar najveći hrvatski grad s najmanjim porezima u državi”, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!