Vlado Ferenčak: KK Borik ima vrhunske igrače i stručne trenere. Svi uvjeti su tu da imamo odličnu sezonu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vladimir Ferenčak ugledni je bjelovarski liječnik sa zagrebačkom adresom te potpredsjednik KK BorikFerenčak je najavio novu sezonu 3×3 košarke za KK Borik koji je, podsjetimo, prije dvije godine osvojio naslov prvaka Hrvatske. 

-Potpisali smo zaista vrhunske igrače u našem Pro teamu. Tu je dakle Fran Jacović koji je bio u momčadi koja je osvojila prvenstvo Hrvatske i igrala na mastersu u Parizu. Zatim su i Petar Dubelj, Željko Jović i Ivan Rašetina. Radi se zaista o vrhunskim igračima koji sezonu otvaraju ovoga vikenda na turniru Trogiru – kazao nam je Ferenčak te je dodao. 

Imamo dopredsjednika Saveza

-KK Borik imat će i home team, dakle domaću momčad sastavljenu od naših bjelovarskih košarkaša, a priliku u seniorskoj konkurenciji ćemo dati i našim prošlogodišnjim juniorima – poručio je Ferenčak te je nastavio. 

-Inače, želim istaknuti da je osnovan i Savez za 3×3 košarku pod ingerencijom Hrvatskog košarkaškog saveza gdje je naš Ivan Šiprak izabran za dopredsjednika što je još jedno priznanje kako njemu tako i našem klubu. Također, treba istaknuti da je KK Borik dobio organizaciju završnicu prvenstva Hrvatske za kategorije U13 i U15  i nadamo se da ćemo izboriti plasman na tu završnicu posebno zato što se igra kod nas na Boriku, a u sklopu događanja vezanih uz FIBA 3×3 Bjelovar. 

U subotu prvi turnir

-Što se tiče našeg kluba, izbornik prve ekipe je Ivan Šiprak, a s mlađim dobnim uzrastima rade Ivan Šiprak i Mirko Hrženjak, jedan iskusan trener koji je odgojio i stvorio puno košarkaša i koji je sa KK Virje ostvario odlične rezultate. Rad s mladima nam je iznimno važan i na to se posebno baziramo – kazao je Ferenčak i za kraj poručio.

-Što se tiče seniora, paralelno ćemo se natjecati na turnirima u okviru Prvenstva Hrvatske, a natjecat ćemo se i u Pro Touru s kojim počinjemo u subotu u Trogiru nakon čega idemo na Hvar. Preko Pro Toura ćemo se pokušati kvalificirati na jedan od svjetskih callengera – zaključio je Ferenčak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!