Župan Marušić: ‘Krećemo u izgradnju jedinstvene biciklističke staze duže od 66 kilometara’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić potpisao je ugovor o izradi glavnog projekta biciklističke staze na trasi ‘stare pruge’ Bjelovar-Garešnica. 

-Staru prugu Bjelovar-Garešnica namjeravamo prenamijeniti u jednu posebnu biciklističku stazu ukupne dužine nešto više od 66 kilometara. Sada smo učinili prvi konkretan korak u tom jedinstvenom projektu ne samo za našu županiju nego i u ovom dijelu Hrvatske – kazao je župan Marušić te je dodao. 

-Puno je izazova pred nama, ovo je zaista dugačka dionica, treba riješiti imovinsko pravne odnose, ali gledat ćemo da to sve riješimo u što bržem vremenu – poručio je župan Marušić. 

Izradu glavnog projekta radit će tvrtka M Plan. 

-Projekt je složen i kompleksan, ali radi se o ozbiljnoj i kvalitetnoj priči. Takvih staza nema baš kod nas, ima ih nešto u Austriji i Sloveniji. To će biti biciklistička staza koja će povezivati općine i gradove, dominantno će ići po staroj trasi pruge. Obzirom da ta trasa prolazi preko tisuću čestica, prvo će se napraviti idejni projekt temeljem kojeg će se ishoditi lokacijska dozvola i planira se fazno građenje – kazao je, između ostalog, Hrvoje Malčić direktor tvrtke M Plan. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!