Cvjetna rapsodija: Ovog vikenda najljepše cvijeće možete nabaviti u Garešnici i Gudovcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prvi vikend u svibnju maksimalno su odlučili iskoristiti u Garešnici i Bjelovaru, gdje će se ovog vikenda održati dva cvjetna sajma. Ove subote, garešnički gradski park bit će mjesto radnje desetog sajma cvijeća, rukotvorina i domaćih proizvoda. Riječ je o još jednoj Gastroflori, a Danijela Belak, direktorica turističke zajednice Sjeverna Moslavina, naglašava kako posjetitelje i ove godine očekuje odlična ponuda.

– Moram reći da imamo velik broj prijava, čak preko 35 izlagača i 10 cvjećara. Iz godine u godinu rastemo, pa će ove godine park biti pun. Uz sve to, posjetitelji će moći sudjelovati i u brojnim zabavnim tematskim radionicama koje su pripremljene – pojašnjava.

U planu je i Cvjetni korzo, druženje s konjima iz Konjičkog kluba Garić, vožnja gradskim vlakićem i kočijama Konjičkog kluba Graničar, a tradicionalno, Biciklistička udruga Guvernal upravo na Gastroflori svojom prvom ovogodišnjom biciklijadom otvara sezonu vožnji na dva kotača.

Uz cvijeće i obrtnička gastro izložba

– Ovoga puta pedalirat će oko 35 kilometara, a prijaviti se mogu svi. Start je na gradskom trgu oko 10 i 30, prijave počinju od 10. Tko želi, pozvan je na gradski trg, otud sve kreće – najavljuje Belak.

Od 17 sati, u planu je i 13 županijska obrtnička gastro izložba.

– Ona će se održati u Ulici Vladimira Nazora i na gradskom trgu. Bit će tu dvadesetak izlagača, odnosno obrtničkih udruga iz raznih krajeva Hrvatske, a spremat će jela koja su karakteristična za onaj kraj odakle dolaze – najavljuje Belak.

Nakon što svatko tko želi kupi dovoljno cvijeća i dobro se najede u Garešnici, za kraj večeri, slijedi i malo dobre zabave uz Tamburaški sastav Gazde i koncert domaćeg Dominika Heštera.

U Bjelovaru spojili cvijeće i antikvitete

No, osim u Garešnici, cvjetno će ovoga vikenda biti i u Bjelovaru, točnije na prostoru Bjelovarskog sajma u Gudovcu održava treći sajam cvijeća i sadnog materijala.

– Kao i svake godine u svibnju, i ove godine organiziramo sajam cvijeća, ali smo mu pridružili i sajam antikviteta. Sve će se odvijati u našoj izložbenoj hali, tako da su svi izlagači pod krovom i neće im smetati ni kiša, a ni sunce – kaže direktor sajma, Zlatko Salaj.

Očekuje se tridesetak cvjetnih izlagača, ali i više od 40 izlagača s antikvitetima. No, to je tek okvirno prijavljen broj izlagača antikviteta, jer ih očekuju još i više, a siguran je Salaj, pronaći će svatko nešto od sebe, i što se cvijeća, ali i antikviteta tiče.

– Uvijek ima zanimljivih i neočekivanih pronalazaka. Sa sajmom antikviteta smo krenuli u studenom prošle godine, a planiramo ga ponoviti i ove godine u studenom. Ipak, oni koji prodaju antikvitete navikli su više puta godišnje izlagati na sajmovima, pa smo im mi to omogućili uz ovaj nadolazeći cvjetni sajam – poručuje Salaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!