[FOTO] Daruvar više nije grad iz kojeg mladih iseljavaju. Upravo suprotno…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Daruvar polako postaje grad iz kojeg mladi ne odlaze, nego se u njega vraćaju, istaknuo je gradonačelnik Damir Lneniček na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada u petak.

Tijekom protekle godine u tom su gradu dovršena tri velika projekta, uključujući i izgradnju Veteranskog centra, najveću investiciju u posljednjih 40 godina, no investicijski ciklus tu ne staje, nego se nastavlja projektom dogradnje Daruvarskih toplica vrijednim 17 milijuna eura, istaknuo je gradonačelnik Lneniček.

Upravo zbog sve većeg broja mladih obitelji, u Daruvaru su pojačane potrebe za smještajem u predškolskim ustanovama pa je najavljena dogradnja još jednog dječjeg vrtića, a u tijeku je i natječaj za izgradnju učeničkog doma kapaciteta stotinu učenika.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je tom prigodom čestitao gradonačelniku i suradnicima na provedbi brojnih projekata i svemu drugome što čine za svoj grad i svoje sugrađane.

„Daruvar se razvija u pravom smjeru, a dokaz tomu je i sve više mladih obitelji koje ostaju ovdje. Svima nam je to cilj i svrha i od srca vam želim da u tom smjeru i nastavite, a mi ćemo dati svoj doprinos tomu u skladu sa svojim ovlastima. Unatrag nekoliko godina ovdje smo uložili 1,2 milijuna eura samo u zdravstvo, a planovi i očekivanja su veliki. I dalje ćemo težiti izvrsnoj suradnji Županije i Grada, ali i države jer kad imamo tu vertikalu i horizontalu rezultat je to da se Daruvar razvija”, naglasio je župan Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!