[FOTO] Mladi vatrogasci napokon došli na svoje, otvoren prvi vatrogasni kamp u županiji!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kamp vatrogasne mladeži prvi puta održava se na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a na prostoru Športsko-rekreacijskog centra Kukavica u Velikoj Pisanici od danas do nedjelje svoj vatrogasne vještine usavršavat će oko 150 polaznika.

S oko 1300 operativnih vatrogasaca i oko 10 tisuća članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, Bjelovarsko-bilogorska županija pri državnom je vrhu po broju vatrogasaca, a mladi vatrogasci sve do sada svoje su vatrogasne vještine tesali tijekom ljetnih mjeseci u kampu u Fažani, gdje će i dalje odlaziti.

“Ovog ljeta planiramo održati osam kampova, a zadnji će biti 27. srpnja. Prijave još traju, a očekujemo da će kamp pohađati od 200 do 250 pripadnika vatrogasne mladaži i podmlatka, te oni učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Mali vatrogasac”, kazao je Josip Benić, zapovjednik Kampa vatrogasne mladeži. Vrijedi spomenuti i da organizator Kampa Vatrogasna zajednica Veliki Grđevac, suorganizator je Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, a pokrovitelji su Općina Veliki Grđevac i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Svečanosti otvorenja nazočio je i župan Marko Marušić koji je iskoristio priliku da okupljenima čestita njihov dan.

„Kampovi vatrogasne mladeži jedan su od kamena temeljaca za nastavak vatrogastva na području naše županije i odličan su način da na jedan ležeran način djeci prezentiramo naše vatrogastvo. Drago mi je što vaša djeca mogu učiti od vas i što im vi možete biti idoli i sada i kasnije u životu i na tom putu imat ćete punu podršku Županije. Hvala vam na svemu što činite i neka vas zaštinik sv. Florijan uvijek čuva i pruži snagu i hrabrost u svakom trenutku”, poručio je župan Marušić.

Inače, prvi Kamp vatrogasne mladeži organizirala je Hrvatska vatrogasna zajednica 1995. godine, kao oblik druženja i rad s vatrogasnom mladeži putem primijenjene nastave u sklopu koje se savladava vatrogasni program, program prve pomoći i ekološki program. Kampovi vatrogasne mladeži također obuhvaćaju i rekreacijsko-športski i kulturni sadržaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!