Bjelovarski TUPŠ sljedeće godine postaje središte Europe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sjajne vijesti stižu iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. Upravo će ta škola sljedeće godine postati središtem Europe! Kako? Tako što je izabrana za školu domaćina Youth Parliament AEHT – odnosno, Parlamenta mladih Europske asocijacije hotelijersko-turističkih škola. To znači da će iduće godine kroz cijeli tjedan u Bjelovaru boraviti učenici, studenti, nastavnici iz cijele Europe kao i predsjedništvo Europske asocijacije koji će kroz niz događanja, aktivnosti i debata među sobom birati predsjednika ili predsjednicu.

-Ako znamo da Europska asocijacija, koja svoje članove ima i izvan Europe, broji četrdesetak država članica i oko 400 škola i fakulteta, izbor Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar kao domaćina ove velike manifestacije predstavlja izuzetno priznanje Školi – ističu u TUPŠ-u.

Ta je bjelovarska škola tri puta sudjelovala na ovom događanju kada su domaćini bili Portugal, Slovenija i Italija, a prošle je godine njena učenica Korina Novak izabrana za predsjednicu Youth Parliamenta. U konkurenciji 32 učenika i studenata iz cijele Europe, po prvi put je izabrana žena i prvi puta netko iz Hrvatske.

-Malo je reći da je Škola ostavila ogroman utisak na sve članove Europske asocijacije koji su u nekoliko navrata dali Školi do znanja da prepoznaju kvalitetan rad učenika i nastavnika. Dobivanjem domaćinstva ovog događaja Škola je dobila veliku odgovornost, ali i odličnu priliku da se uz pomoć lokalne zajednice još jednom dokaže kao odličan organizator i na najbolji način predstavi Bjelovar i okolicu kao destinaciju koja može puno toga ponuditi mladima iz raznih europskih zemalja – navodi su svom priopćenju TUPŠ.

Foto: TUPŠ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!