Pijani predsjednik SDP-a iskreno se kaje, ali ne spominje ostavku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik bjelovarskog SDP-a Dejan Plentaj priznao je da je vozio pijan i da je noć sa subote na nedjelju proveo u policijskim prostorijama na otrježnjavanju. Njegovo priznanje i javna isprika stigli su tek nakon što je o ovom neugodnom incidentu pisao Klikni.hr.

Podsjetimo, predsjednika bjelovarskog SDP-a i saborskog kandidata koalicije Rijeke pravde u II. izbornoj jedinici zaustavila je policija u noći sa subote na nedjelju jer se, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, čudno ponašao za volanom.

Bez komentara

Na alko testiranju napuhao je više od jednog promila te je zadržan do otrježnjenja. Kada smo ga danas ujutro tim povodom kontaktirali, rekao je da radi i nije želio davati komentare, a nismo ga ni stigli pitati hoće li zbog tog incidenta dati ostavku.

Isto pitanje postavili smo i predsjedniku bjelovarsko-bilogorskog SDP-a Igoru Jarešu, ali niti on nije želio komentirati incident svojeg stranačkog kolege. Naravno, niti on nam nije odgovorio na pitanje treba li Plentaj dati ostavku na mjesto predsjednika SDP-a.

Nema odgovora ni na Iblerovom trgu

Odgovor smo potražili i u središnjici stranke na Iblerovom trgu.

Niti oni nam nisu odgovorili na pitanje treba li Plentaj dati ostavku. Umjesto toga, iz središnjice nam je stiglo priopćenje koje potpisuje Dejan Plentaj, a u kojemu se niti jednom rječju ne spominje ostavka na stranačke funkcije.

Istinabog, spominje se da će „snositi sve posljedice sukladno zakonu”, kao da je uopće postoji mogućnost da u ovom slučaju neće snositi posljedice sukladno zakonu.

Naime, policija po službenoj dužnosti u ovakvim situacijama podnosi optužnicu Općinskom sudu u Bjelovaru i ovaj slučaj će svakako imati svoj pravosudni epilog. Međutim, od stranke i članova stranke koje nominalno ne podržavaju vožnju u pijanom stanju očekivalo bi se više.

Primjer odgovornog ponašanja

Plentajevo priopćenje iz središnjice stranke prenosimo u cijelosti:

Nažalost, dogodila mi se velika pogreška zbog koje iznimno žalim i koristim ovu priliku da se javno ispričam. Shvaćam ozbiljnost svojih postupaka i priznajem da sam napravio ozbiljnu grešku.

Kao političar, ali prije svega kao građanin, moram biti primjer odgovornog ponašanja, što u ovom slučaju nisam bio. Nema izgovora za takvo ponašanje, i za to se iskreno kajem.

Preuzimam svu odgovornost za svoje postupke i snosit ću sve posljedice sukladno zakonu. Ljudi na greškama uče i siguran sam da mi se tako nešto više nikada neće ponoviti.

Još jednom se iskreno ispričavam, kako svojim suradnicima i obitelji, tako i svim našim sugrađanima”, stoji u priopćenju koje potpisuje Plentaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!