Epilog „slučaja Nekvapil”: Prijavili su me jer sam ugrozio nečije privatne interese

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinski sud u Bjelovaru obustavio je kazneni postupak protiv člana SDP-a i bivšeg gradskog vijećnika Nenada Nekvapila. Anonimna kaznena prijava protiv Nekvapila podnesena je za navodne malverzacije vezane uz lov.

Općinsko državno odvjetništvo teretilo ga je za tri kaznena djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Gotovo četiri godine nakon podizanja optužnice i izvođenja dokaza sud je obustavio kazneni postupak.

Sud je takvu odluku donio zbog toga što je od optužbe odustalo Općinsko državno odvjetništvo koje smatra da Nekvapil nije počinio kaznena djela koja su mu se stavljala na teret.

„Da bi ostvario dobit za poduzeće sa tendencijom daljnjeg rasta i razvoja, a lovstvo ima sve mogućnosti i potencijale, ugrozio sam privatne interese koji su poslali anonimnu dojavu, na osnovu koje je podignuta kaznena prijava i na taj način sam zaustavljen da sve to radim na korist i ponos poduzeća. Sve to je za mene bilo jako traumatično i ostavilo je posljedice na obiteljski, društveni, poslovni, politički život. Sada je napokon to iza mene i riješeno. Nadam se da ću biti u prilici da se bavim i radim na lovstvu, jer bilo bi šteta da znanje koje sam stekao kroz obrazovanje (doktor biotehničkih znanosti) ne bude iskorišteno za daljnji razvoj lovstva i svega šta uz to ide, a na korist poduzeća”, kazao je Nenad Nekvapil za Klikni.hr.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!