Sajam cvijeća u Lipiku: Dolazi stotinu izlagača, bit će i brojnih popratnih sadržaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovu nedjelju rezervirajte za jedno prekrasno cvjetno iskustvo u Lipiku, jer od 10 sati u gradskom perivoju započinje još jedno, kako kažu organizatori, obiteljsko druženje.

– Vjerujemo da je naš sajam cvijeća već nadaleko poznat, i ove godine zadržavamo staru kvalitetu i onaj elan u organizaciji da sve prođe što kvalitetnije. Ove godine imamo preko stotinu izlagača, prebukirani smo i što se prostora i opreme tiče. Prijave su zatvorene, pa sada preostaje da pozovemo sve na naš 12. Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku – kaže Hrvoje Kovačić, direktor Turističke zajednice grada Lipika.

Ove godine imaju i više cvjećara ali i prodavača ukrasnog bilja nego lani.

– Imamo preko 30 izlagača cvijeća i ukrasnog bilja s područja Slavonije i Zagreba, a svi se uvijek rado odazovu. Imamo i preko 60 izlagača s rukotvorinama ali i domaćim proizvodima poput pekmeza i sokova. Bit će jako zanimljivo – pojašnjava.

Tri radionice za sve generacije i ljudski stoli nogomet

Ove su godine podebljali i ugostiteljski dio, pa će posjetiteljima ponuditi i domaći sladoled ali i limunade. Baš sve ono što bi najmlađi i poželjeli. Osmislili su i tri radionice za posjetitelje.

– Radionice počinju u 14, 15 i 16 sati. Jednu organizira lokalna cvjećarnica, jednu lokalni OPG, a jedna je turističko-edukativna potraga, za djecu i obitelji. Tražit će se što je vrtlar sakrio u našem povijesnom perivoju u Lipiku – najavljuje Kovačić koji ističe kako za radionice nisu potrebne prethodne prijave već će u njima moći sudjelovati tko god se tamo nađe u trenutku kada počnu.

Program će upotpuniti mažoretkinje, Dječji vrtić Kockica, Državna ergela Lipik i Lokalni kasački klub Dijamant. Igrat će se i ljudski stolni nogomet, a kako, saznat ćete ako ove nedjelje odete do Lipika. No, i ovaj cvjetni sajam tek je dio onoga što možete doživjeti u Lipiku ovih proljetnih tjedana.

Cvjetni sajam tek dio bogatog gradskog programa

– Imamo stvarno puno manifestacija, a vezano uz temu, tako se ukrašava i grad, u prigodnim motivima. Imamo pedesetak manifestacija, a ove smo godine izdali i brošuru. Posjetitelji mogu tako unaprijed, pomoću kalendara događaja za cijelu godinu, planirati i svoj dolazak u Lipik – poručuje Kovačić i na kraju poziva sve da dođu, provedu jednu ugodnu nedjelju u Lipiku, prošeću novouređenim perivojem i iskuse proljetno izdanje Lipika.

Uz to, napominje, osigurali su i dovoljan broj parkirnih mjesta, pa živce zbog potrage za parkingom u Lipiku ovog vikenda nitko ne bi trebao gubiti.

FOTO: TZ LIPIK


PODIJELI S PRIJATELJIMA!