Rovišće na putu da postane središte županijskog sportskog turizma

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Rovišću bi se uskoro trebao graditi moderni sportsko rekreacijski park za koji je u državnom proračunu osigurano šest milijuna bespovratnih eura. Načelnik općine, Slavko Prišćan nedavno je potpisao s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac ugovor za projekt “Razvoj infrastrukture aktivnog turizma”.

– Mi smo među tri grada, odnosno općine koji su među prvim završili izradu tog projekta i dobili smo maksimalan broj bodova. Krenuli smo tako u jednu lijepu priču, kojom ćemo proširiti turizam na području naše županije, odnosno na turizam povezati sport – pojašnjava načelnik Prišćan.

Ono što će projekt donijeti, bit će odskočna daska za razvoj općinskog turizma, ali i same Općine.

– Siguran sam da bi uz sportske aktivnosti bilo i nekog drugog turizma, poput lovnog turizma. Napravit ćemo jedan sportsko-rekreacijski centar u kojem će biti mini hotel, te dva mala bazena za djecu i mlade, čak i lokalno stanovništvo. Četiri sporta bila bi prioritet. Ideja je sjajna, prostora imamo i smatram da trebamo dalje krenuti u samu realizaciju – poručuje načelnik i dodaje kako je u planu provođenje javne nabave, a rokovi su dosta kratki.

U Općini poručuju da će dati sve od sebe da projekt, ukupne vrijednosti 6,8 milijuna eura, realiziraju prema planu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!