Ne propustite Sajam kreativnosti, evo što vas sve očekuje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ova svima poznata pjesma o zajedništvu asocijacija je na film „Vlak u snijegu“ iz kojeg su lokomotiva i vagoni kulisa za dječju igru u Kulturnom centru Mato Lovrak.

U Velikom Grđevcu, u sklopu Kulturnog centra Mato Lovrak 18. i 19. svibnja 2024. godine održat će se Sajam kreativnosti. Događanje će roditelje vratiti u djetinjstvo, a djeca će imati nepresušne izvore zabave za razvijanje mašte.

Dječja povorka

Sajam će u subotu, 18. svibnja, u 11 sati otvoriti povorka djece OŠ Mato Lovrak i Dječjeg vrtića Slatki Potok. Djeca odjevena u dječje bilogorske narodne nošnje, u pratnji puhačkog orkestra Bjelovar, od zgrade Osnovne škole do Centra prikazat će scenu „Svatovi“ iz filma Vlak u snijegu.

U 11.30 sati Općina Veliki Grđevac predaje ključeve djeci i otvara Lovrakove dane kulture čime se svečano otvara i Sajam kreativnosti.

U Centru se nalazi replika lokomotive s vagonima iz filma koja je trenutno pod zaštitom. No, zato je izvrsna kulisa za vesele dječje igre i radionice koje će se održavati ispred nje. Točno u podne na tom će mjestu dramska skupina Osnovne škole izvesti glazbeno-scenski prikaz scena iz filma.

Tri zone

Prostor Centra bit će podijeljen na tri zone – Zonu kreativnosti, Zonu zabave i Zonu znanja.

U Zoni kreativnosti očekuju vas brojni štandovi s kreativnim radovima, a gdje će se održavati i brojne radionice od modeliranja balona, facepaintinga i žongliranja do hula hopa i vožnje monocikla.

Ove godine u goste dolazi Festival igračaka iz Ivanić-Grada koji će u Zoni zabave ispred Mlina svojim zabavnim aktivnostima poput utrke drvnim konjićima, gumi gumija i alke na tatinim leđima postaviti i BRICK BY BRICK izložbu znamenitih hrvatskih građevina i Indijansko selo.

Zona znanja bit će u sjenici u kojoj pokažite svoje sudjelovanjem u pub kvizu o Mati Lovraku, dok odrasli uče kako od svojih starih traperica napraviti torbu. Ponesite jedne sa sobom, napravite novi i jedinstveni uporabni predmet i – reciklirajte!

Djeca će moći izraziti i svoje slikarske sposobnosti u atelieru na otvorenom, a odrasli u Likovnoj koloniji gdje će moći naslikati scene iz filmova Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice.

Od hodača na štulama do vatrenog showa

Popodnevne aktivnosti s visina će pratiti zanimljivi hodači na štulama.

Kako bi upoznali mjesto rođenja Mate Lovraka, po Velikom Grđevcu će cijeli dan voziti besplatni turistički vlakić. Stručni vodiči provest će posjetitelje po Lovrakovom centru i povesti ih u razgledavanje Mlina i Staze prijatelja prirode.

Sajam će završiti originalnim vatrenim show-om „Vatrena Matylda“ u nedjelju u 18 sati.

– Središnji vikend u svibnju rezervirajte za igru i zabavu uz čudesni svijet kreativnosti i mašte u Velikom Grđevcu – poručila je Ivona Janota, direktorica Turističke zajednica Južna Bilogora.

 

Foto: Ustupila TZ Južna Bilogora



PODIJELI S PRIJATELJIMA!