Mladi kuglač Ivan Matej Ivanac: Kuglanje je jako zanimljivo, a treninzi su besplatni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mladi bjelovarski kuglači nedavno su na državnom natjecanju polučili odlične rezultate i time još jednom potvrdili da je Bjelovar grad kuglanja. Riječ je o sportu koji u Bjelovaru ima tradiciju dugo više desetljeća. Upravo zato, danas je nove generacije bjelovarskih kuglača kao i njihove trenere Darija Blaška i Alena Pucarina primio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

– Što se tiče seniorske kategorije, uspjeli smo se vratiti u najviši rang natjecanja. Bilo je trnovito, ali na kraju smo savladali sve prepreke. Što se tiče mlađih kategorija, ovdje je trećina naših mladih kuglača. Trener Alen Pucarin i ja kuglanje razvijamo dugi niz godina. U početku smo ima četvero ili petero kuglača, a danas ih je 16. Ono što nas posebno raduje je to što su naša djeca redovna na treninzima, pokazuju velik interes za kuglanje, a posebno smo ponosni na to što se djeca slažu i što su postali prava ekipa. U konačnici, vide se rezultati konstantnog rada i treninga, a to je ono što je tajna uspjeha. Iako kuglanje izgleda kao jednostavan sport, jako je zahtjevan i fizički i psihički – kazao je Blaško dodavši kako su pred kuglačima turniri čija je vrhunac na rasporedu 25. svibnja kada će se upravo u Bjelovaru održati međužupanijski turnir mladih čime će kuglačka sezona završiti sve do rujna.

Zašto su odabrali baš kuglanje kao sport kojem će se posvetiti pojasnili su sami mladi kuglači. Tako je Ivan Matej Ivanac kazao kako mu je kuglanje prije svega zanimljivo.

– Osim toga, na prošlim natjecanjima sam bio dobar što me veseli. Trenirao sam i rukomet, ali nije mi bilo zabavno. Nogomet mi isto nije nešto privlačan. No kuglanje je zanimljivo, a ne moram ga ni plaćati – kazao je Ivan Matej.

Domaćim kuglačima na svim postignutim uspjesima čestitao je gradonačelnik Dario Hrebak.

– Nadam se da će svi do sada postignuti rezultati značiti daljnji razvoj kuglanja. Drago mi je da se i djeca okupljaju oko kuglanja – zaključio da Hrebak poželjevši bjelovarskim kuglačima puno uspjeha u budućnosti, ali obećavši im i financijsku podršku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!