[FOTO] Počinje međunarodna utrka za izgradnju bjelovarskih toplica, pogledajte kako će izgledati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarske toplice od danas su korak bliže realizaciji. Tvrtka Terme Bjelovar pokrenula je postupak prethodnog savjetovanja za radove vrijedne vrtoglavih 35.171.544,22 eura. Riječ je o standardnoj proceduri koja prethodi međunarodnoj javnoj nabavi za, kako mu tepa gradonačelnik Dario Hrebak, “projekt generacije”.

Buduće bjelovarske toplice prostirat će se na čak deset hektara zemljišta u prigradskom naselju Veliko Korenovo, u blizini izlaska na brzu cestu Zagreb – Bjelovar – Virovitica – Terezino Polje, a osim mnoštva vodenih sadržaja namijenjenih rekreaciji, sadržavat će i olimpijski bazen zajedno s bazenom za rasplivavanje.

Bogati popratni sadržaji

Vrijedi spomenuti i da je bazenski kompleks u Velikom Korenovu projektiran kao zgrada gotovo nulte energije (nZEB) i podrazumijeva visokoenergetska svojstva, koristi nisku količinu energije i značajna energija se dobiva iz obnovljivih izvora (geotermalni i fotonaponska elektrana), a dodatno je planiran i CNOS sistem za upravljanje i energetski optimizirane procese.

Ulaganje uključuje izgradnju kompleksa sa olimpijskim, unutarnjim za rasplivavanje, unutarnjim rekreacijskim, unutarnjim dječjim, vanjskim rekreacijskim i vanjskim dječjim bazenom sa Splash zonom.

Uz vodene sadržaje, u kompleksu će biti i ugostiteljski objekti, wellness/spa prostori, zatim lobby prostori, sunčališta, dječja igrališta, trim staza, motorički park, adventure park, punionice, fotonaponska elektrana, dizalice topline, rasvjeta, sustav klimatizacije i ventilacije, sustav automatizacije i upravljanja zgradom, sustav daljinskog očitovanja potrošnje energije i vode i sustav kontrolnih mjerila energenata i vode, hortikulturno uređenje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!