[FOTO] Bjelovarski vatrogasci oduševili klince: Kad narastem, i ja ću gasiti požare!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Više od 500 mališana iz bjelovarskih vrtića i škola jučer i danas je posjetilo Javnu vatrogasnu postrojbu Bjelovar koja u Mjesecu zaštite od požara, sada već tradicionalno, organizira Dane otvorenih vrata. Bila je to prilika da klinci uživaju u prizorima koje inače nemaju priliku vidjeti, a malo je reći da ih je sve viđeno oduševilo. Nakon posjeta vatrogascima, gotovo svi su došli do istog zaključka – Kada narastem, ja ću biti vatrogasac. Jedan od njih je Izak iz Dječjeg vrtića Ciciban koji je kazao kako će jednoga dana gasiti velike požare.

– Još prije sam odlučio da ću biti vatrogasac kad narastem. Danas mi je ovdje bilo jako lijepo. Sve mi je bilo fora pa čak i kad su došli vatrogasci svemirci iako su pomalo strašni – pojasnio je Izak.

Upravo je približavanje ovog poziva našim najmlađim sugrađanima glavni cilj Dana otvorenih vrata.

– Već 15-ak godina organiziramo Dane otvorenih vrata. Posjećuju nas naši najvjerniji posjetitelji – djeca iz vrtića i škola. Želimo mlađim uzrastima pokazati što rade vatrogasci, kako žive i čime se bave. U konačnici, možda kroz 10-ak godina iz svih tih redova mladih ljudi koji su danas jako zainteresirani za vatrogastvo, budemo imali priliku regrutirati i buduće vatrogasce – zapovjednik JVP Grada Bjelovar Davor Đalog.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!