[FOTO] Učenici i profesori iz EBB opisali svoja iskustva iz Erasmus+ projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Učenici i nastavnici Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar kroz projekt Erasmus+ stekli su nova znanja i iskustva. Tako su sredinom i krajem studenog posjetili Leipzig, dok su krajem prvog mjeseca ove godine posjetili Sevillu.

Leipzig

S ciljem sudjelovanja u obrazovnim aktivnostima i sjecanjem novih znanja iz različitih područja, učenici i profesori od 12. do 25. studenog posjetili su Njemačku.

-Tijekom svog boravka u Leipzigu učenici su pod nadzorom mentora sudjelovali u radionicama. Izvršavali su izazovne radne zadatke koji su ih poticali na razvoj novih vještina. Ovo iskustvo im je pružilo priliku za osobni i profesionalni razvoj – opisali su svoja iskustva.

Osim učenika, u hvalevrijednim obrazovnim aktivnostima sudjelovale su i nastavnice.

-U vrijeme dok su učenici sudjelovali u svojim obrazovnim aktivnostima nastavnice ekonomske skupine predmeta Blaženka Urh i Gabriela Kralj Bartovčak su sudjelovale na stručnom osposobljavanju unapređujući svojih profesionalnih vještina i metoda poučavanja te jezičnih vještina. Tijekom mobilnosti omogućeno im je praćenje rada predavača u nastavnom procesu, sudjelovanje na predavanju o dualnom sustavu obrazovanja u Njemačkoj i promatranju proizvodnog procesa u tvornici BMW Group Leipzig – opisale su svoja iskustva nastavnice.

Osim sudjelovanja u radionicama i aktivnostima, ekipa iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar uživala je i u turističkim aspektima Leipziga.

– Leipzig nudi inspiraciju na svakom koraku, bilo da je riječ o posjetu muzejima, istraživanju povijesnih spomenika ili sudjelovanju u lokalnim aktivnostima. Posebno nas je oduševio posjet spomeniku Bitke naroda kod Leipziga iz 1813. u kojoj su se trupe Napoleona Bonapartea borile protiv ujedinjene koalicije europskih sila. Osim Leipziga naši učenici imali su priliku posjetiti i Berlin, glavni grad Njemačke. Ovaj dinamičan grad nudi mnoštvo znamenitosti kao što su Brandenburška vrata, Reichstag, Berlinski zid i druge – opisali su iz EBB-a.

 

Sevilla

Nakon onih u Njemačkoj, učenici EBB-a na od 29. siječnja do 10. veljače sudjelovali su i na radionicama u Sevilli.

Učenici su sudjelovali u raznovrsnim obrazovnim aktivnostima i stekli su nova znanja iz različitih područja. Uz mentoricu koja je svakodnevno pratila njihov rad i napredak, aktivno su sudjelovali i obavljali izazovne zadatke koji su poticali razvoj novih vještina i kompetencija. Između ostalih radnih zadataka poput održavanja i upravljanja zalihama materijala i dobavljača, obrade i organizacija prodajnih faktura, računa i plaćanja, analize cijena i nabave uredskog materijala, održavanje i ažuriranje sustava baza podataka učenici su morali osmisliti svoju poslovnu ideju, napraviti poslovni plan i predstaviti ga – opisali su EBB-ovci svoje iskustvo u Španjolskoj.

Naravno, nisu samo učenici bili ti koji su sudjelovali u aktivnostima.

-Dok su učenici bili zauzeti obrazovnim aktivnostima naše su nastavnice ekonomske grupe predmeta, Nataša Ćurković i Marija Dušek imale priliku unaprijediti svoje profesionalne i jezične vještine, pedagoške metode te razmijeniti iskustva s kolegama iz drugih zemalja. Sudjelovanjem u stručnim radionicama i promatranjem nastave u španjolskoj školi Safa upoznale su se s inovativnim metodama poučavanja i praksama te proširile svoje profesionalno znanje i iskustvo – napisale su Gabrijela Kralj Bartolovčak i Marija Dušek o iskustvima profesora u Španjolskoj.

Kao i u Leipzigu, odmor od radionica i aktivnosti učenici i nastavnici i u Španjolskoj su iskoristili u za razgledavanje, tom prilikom posjetili su Rondu koju su opisali kao predivan povijesni mali gradić smješten na stijeni.

-Sudjelovanje u mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta bilo je jedno iznimno vrijedno iskustvo za sve sudionike. Mobilnost je doprinijela njihovom profesionalnom i osobnom razvoju te im omogućila da steknu nova znanja, vještine i iskustva – zaključili su EBB-ovci.

kta


PODIJELI S PRIJATELJIMA!