Prometne nesreće u Osječkoj mogle su se izbjeći da se slušao prijedlog građana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer poslijepodne dogodila se teška prometna nesreća u Osječkoj ulici o čemu je portal Klikni.hr prvi izvijestio s mjesta nesreće. Članak možete pročitati ovdje. 

No, to je samo jedna od brojnih prometnih nesreća u navedenoj ulici, no zadržimo se upravo na toj posljednjoj, jučerašnjoj.

Tri slupana auta, jedan na pješačkoj stazi, zatvoren promet, šokirani sugrađani ispred svojih kuća prizori su koje smo zatekli. Komentari očevidaca i građani koji žive u Osječkoj su uglavnom bili -’žao nam je svakoga tko je stradao, ali nismo ni malo iznenađeni, ovdje se svaki dan divlja autima…’

Nakon članka Klikni.hr-a o navedenoj nesreći, portal je kontaktirala Bjelovarčanka Matea koja nam je rekla da je još 2021. godine putem aplikacije ‘Gradsko oko’ (aplikacija za prometne i infrastrukturne probleme) zamolila da se na dijelu Osječke ulice gdje se jučerašnja prometna nesreća dogodila postave ležeći policajci zbog bezobzirnih vozača koji tom ulicom jure preko 100km/h. 

Matea nam je poslala i presliku originalne prijave na Gradsko oko koju možete vidjeti u nastavku. 

Također, Matea, ističe da je konačno 17.3. 2022. godine dobila odgovor da je prijedlog prihvaćen, ali da se svejedno ništa nije dogodilo. 

Stoga je, kaže, poslala 3 maila na različite adrese s istom molbom, ali svaki je bio ignoriran te navodi da je i nekoliko drugih stanovnika Osječke ignorirano u zahtjevu za ležećim policajcima. 

-Ležeći policajci su postavljeni kod caffe bara Rachela pa gore prema ulici Jakova Gotovca. Ali na ovom dijelu Osječke od križanja s Hebrangovom pa sve prema Josipa Jelačića i Vukovarskoj nema ničega, ni uspornika ni semafora, a baš u tom dugačkom dijelu ceste mnogi divljaju s autima. Znam da se još prije pisalo Gradskom oku i svima odgovornima, ali nikad ništa se nije napravilo i nitko nije iznenađen što se jučer dogodila ta prometna na tom dijelu Osječke. I kažem vam, događat će se i dalje ako se nešto ne promijeni – kazao nam je sugovornik Matej iz Osječke ulice.

Nadamo se da će se konačno uvažiti apel građana. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!