Uhićen Neven Alić, bivši dožupan BBŽ-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Portal Klikni.hr jutros je objavio vijest da je PU bjelovarsko-bilogorska u suradnji s USKOK-om pokrenula kriminalističko istraživanje usmjereno protiv dvije osobe.

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od uhićenih je bivši dožupan Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić.

Također, kako neslužbeno doznajemo, na meti kriminalističkog istraživanja USKOK-a i policije je „muljanje” s opremanjem škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Podsjetimo, za vrijeme bivšeg župana Damira Bajsa na području BBŽ brojne škole prolazile su kroz energetsku obnovu nakon čega je slijedilo i opremanje, što se plaćalo iz županijskog proračuna.

Glavna osoba za dogovaranje tih poslova bio je dožupan Neven Alić koji je, prema svjedočenju ravnatelja škola, inzistirao da se na javnim pozivima izabere čazmanska tvrtka Interprodizajn, u vlasništvu njegova šogora.

Kako zbog mogućeg sukoba interesa, odnosno rodbinske povezanosti Alića i njegova šogora, Županija nije mogla direktno sklapati poslove s Interprodizajnom, poslovi su se dogovarali preko škola.

Drugim riječima, Alić bi dogovorio posao za svog šogora, Županija bi uplatila novac školama, a škole ga proslijedile na račun Interprodizajna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!