HDZ-ovi kandidati u EU parlamentu zalagat će se za reformu zajedničke poljoprivredne politike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kandidati na europskim izborima s liste HDZ-a Marijana Petir i Danijel Marušić zalagat će se za reformu zajedničke europske poljoprivredne politike na način da se sredstva u EU proračunu više ne smanjuju, nego upravo suprotno.

„Želimo da se poljoprivreda vrati na one iste razine financiranja na kojima je bila, a to je više od polovice europskog proračuna jer se pred poljoprivrednike konstantno stavljaju novi uvjeti koje moraju ispuniti, uz postojeće izazove poput klimatskih promjena. Naš glavni naglasak bit će na reformi poljoprivredne politike, želimo provesti reviziju i zbog toga da smanjimo administrativna opterećenja barem za 50 posto jer njihov posao je za nas proizvoditi hranu, a ne se baviti papirologijom”, istaknula je Petir na tiskovnoj konferenciji u utorak u Domu kulture u Bjelovaru. Dodala je i da će suzbijanje nepoštene trgovačke prakse i dalje biti u fokusu jer se naši poljoprivrednici teško nose s nelojalnom konkurencijom, pogotovo onom koja dolazi iz trećih zemalja.

„Vodit ćemo računa da se kod sklapanja trgovinskih ugovora s trećim zemljama traže isti uvjeti i obaveze od njihovih poljoprivrednika kao što se traži od naših”, naglasila je Petir.
Marušić je istaknuo da je u programu HDZ-a ojačavanje sela ulaganjem u mlade poljoprivrednike, ali i razvojem potrebne infrastrukture poput logističko-opskrbnih lanaca koji bi se u roku od dvije godine trebali izgraditi u čitavoj Hrvatskoj.

„Želimo izgraditi sustave za navodnjavanje, ali i popraviti obrazovnu strukturu naših poljoprivrednika i želimo našim ljudima dati bolje uvjete života na selo. Iz programa ruralnog razvoja gradi se 225 vrtića diljem Hrvatske, a s tim ćemo i nastaviti”, naglasio je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!