[FOTO] Poznata tvrtka u Čazmi svečano otvorila novu tvornicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Čazmi je otvorena nova radionica tvrtke Intra Lighting d.o.o. Radi se o projektu vrijednom 5,5 milijuna eura rađenom po principu održivog razvoja koji će proizvodnju ove uspješne tvrtke dići na još višu razinu.

-U ovakvoj jednoj firmi kao što je Intra Lighting investicijsko-razvojni ciklus nikad ne prestaje, on se nastavlja i mi nastavljamo s razvojem novih proizvoda. Radimo solarnu elektranu, nabavljamo robotski sustav za kontolu LED izvora i na kraju krajeva, završit ćemo vanjski parkirališni prostor – rekao je Božidar Kaodić, direktor Intra Lightinga.

Na svečanom otvorenju prisustvovao je i Marino Furlan, predsjednik Intra Lighting grupe.

Naše pravilo je, da sve što radimo je – svijetlo da svijetli tamo gdje treba, koliko treba i kada treba. To je, u principu, i zakon koji vrijedi za razvoj, za prodaju, za projektiranje ili za bilo što što mi radimo s tim svijetlom – poručio je Furlan.

Suradnjom Hrvatske i Slovenije kroz Intra Lighting zadovoljan je i slovenski veleposlanik Gašper Dovžan.

-Vrlo sam ponosan da mogu vidjet nešto što imate ovdje u Čazmi. Jedan vrlo uspješan spoj tradicije i znanja koji ste već imali i s druge strane jednog investitora koji se nije mogao proširiti doma i došao u Hrvatsku gdje je dobio domovnicu i mogao postići neke rezultate – rekao je Dovžan.

Sretan zbog dogradnje i izgradnje nove tvornice je i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

-Na neki način Čazma je već povezana sa slovenskim prijateljima u onom protokolarnom dijelu, s Općinom Radlje ob Dravi, ali i s obitelji Furlan koja je odlučila postati sastavni dio ovog našeg malog grada gdje ulažu u gospodarstvo ovog našeg kraja – zahvalio se čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.

Važnosti Inter Lightinga za županijsko gospodarstvo svjestan je i bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić.

-Ono što želim svakako naglasiti i čestitati svima koji su sudjelovali u ovome, ne samo u ovoj dogradnji ili novoj tvornici vrijednoj preko 5,5 milijuna eura, nego hrabrosti i odvažnosti na samom početku kada ste krenuli otvoriti Intra Lighting ovdje u Čazmi – čestitao je Marušić.

-Znamo da zapošljava preko 80 ljudi, da hrani preko 80 obitelji i to je zaista jedno pravo bogatstvo – dodao je župan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!