Dario Hrebak korak bliže NATO-u, postao je voditelj izaslanstva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak novi je voditelj izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a. Podsjetimo, Republika Hrvatska, članica NATO-a od 2009. godine, ima pet predstavnika u Parlamentarnoj skupštini NATO-a. Sukladno Poslovniku Hrvatskoga sabora, na dan konstituiranja novog saziva Sabora prestaje mandat dosadašnjim članovima izaslanstva, te je potrebno imenovati nove članove iz reda zastupnika.

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskoga sabora, na sjednici održanoj 24. svibnja 2024., predložio je novog voditelja i članove izaslanstva. Za voditelja je predložen Dario Hrebak (HSLS), za zamjenika voditelja Dario Zurovec (Fokus), dok su za članove predloženi mr. sc. Zdravka Bušić i Krešimir Ačkar (HDZ). Peti član još uvijek nedostaje jer ga predlaže oporba koja se još uvijek nije uspjela dogovoriti.

„U prošlom mandatu Hrvatskog Sabora bio sam član saborskog izaslanstva Parlamentarne skupštine NATO-a, a sad mi je pripala čast da vodim ovaj odbor odnosno izaslanstvo. Globalna sigurnost i mir su važni u turbulentnim vremenima u kojima živimo, a meni je globalna i nacionalna sigurnost na neki način i dio struke te sam odlučio dati svoj doprinos vođenju naše delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a sljedeće četiri godine”, kazao je Hrebak za Klikni.hr.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!