50 godina mature: Prisjetili se brojnih anegdota iz Gimnazije, ali i razrednice Jelene Pondelak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Veliki jubilej proslavili su učenici nekadašnjeg 4.d razreda Gimnazije Bjelovar koji su svoje školske klupe napustili prije 50 godina. Obilazak gimnazije, fotografiranje kod paviljona, a zatim i druženje u restoranu, emotivno je prošlo za čitav razred, koji se s tugom prisjeća svoje nedavno preminule razrednice, Jelene Pondelak.

Ta dugogodišnja, legendarna profesorica matematike bjelovarske Gimnazije koja je odgojila brojne generacije Bjelovarčana bila je njihova razrednica s kojom se, nažalost, ovoga puta nisu sreli, priča nam jedna od učenica te generacije, gospođa Grozdana.

Godišnjice su prilike da se prisjete anegdota

– Razrednica nam je sve četiri godine bila Jelena Pondelak. Znali smo da je u domu, planirali ju vidjeti, ali nažalost, preminula je, ali svi smo došli na posljednji ispraćaj – priča gospođa Grozdana koja je sa svojim razrednim kolegama posjetila gimnaziju u kojoj neki nisu dugo bili. Sjetili su se i nekih anegdota.

– Bježali smo, ali svi skupa. Kupili smo profesoru Tvrtkoviću kupili smo rifljaču za osmi mart jer je uvijek pričao da sve radi po kući – pričaju u glas i dodaju da su friškim maturantima poželjeli puno sreće i neka i oni dožive pedesetu godišnjicu mature!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!