[FOTO] Cuganje prije grada: Evo gdje se mladi Bjelovarčani ‘zagrijavaju’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za mnoge mlade vikend je vrijeme opuštanja. Izlasci petkom i/ili subotom nekima su obavezna praksa, dok neki izlaze svakih nekoliko tjedana. Bilo kako bilo, dobar dio mladih koji se odlučuju za cijelonoćne maratone bjelovarskim kafićima i klubovima maraton započinju „zagrijavanjem“.

Zagrijavanje prije izlaska gotovo da je postala tradicija utkana u hrvatsku kulturu izlazaka, generacije za generacijom u nadi da će uštediti nešto novca u izlasku, okupe se kako bi, prije samog izlaska, popili koju.

Malo starije generacije će se tako, rado sjetiti crvenih stepenica bjelovarskog „Omladinca“. Na stepenicama u dvorištu nekadašnjeg Omladinskog doma stasale su mnoge generacije mladih Bjelovarčana.

Osim Omladinca, starije će se generacije sa smiješkom prisjetiti i Gimnazijskog igrališta koje je također služilo kao mjesto okupljanja mladih.

Cuganje prije izlaska nije stran prizor niti u Parku kralja Tomislava, odnosno, parku preko puta željezničkog kolodvora. Nekad se tamo zagrijavalo jer je poznata „Sedmica“, a neposredna blizina trgovine PPK-a u Ulici Matice Hrvatske (sad je još i bliže!) stvorilo je od Parka kralja Tomislava savršeno mjesto za zagrijavanje.

Osim parka, aktivno je i na samom kolodvoru, gdje su se također generacije i generacije mladih Bjelovarčana zagrijavalo.

Ne smijemo zaboraviti niti bjelovarsku Tržnicu. Također vrlo blizu centru grada, ova lokacija noću je pusta, a dodatan plus je i činjenica da je tržnica pod krovom, stoga je ovo lokacija za zagrijavanje u svim vremenskim uvjetima.

Ni deset minuta hoda od tržnice nalazi se prolaz između Druge osnovne škole i Tehničke i Obrtničke škole. Stolovi za stolni tenis nerijetko su u noćnim terminima odradili ulogu šanka.

Nikako ne smijemo zaboraviti niti Radićev park, odnosno „ljubavni park“. Također diskretno mjesto na dobroj lokaciji.

Na sjevernom dijelu grada, od popularnih lokacija svakako treba spomenuti Borik, Betonac iza Četvrte osnovne škole, tribine na starom nogometnom stadionu, a niti klupicama ispred Srednjoškolskog centra zagrijavanje nije strano.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!