Upoznajte bjelovarsku maturanticu Ivu Šimić, državnu prvakinju u višeboju!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar ima državnu prvakinju u višeboju. Vijest je to o kojoj su nedavno pisali svi lokalni mediji, a mi smo razgovarali s ovom mladom i perspektivnom atletičarkom. Njezino im je Iva Šimić, maturantica je bjelovarske Gimnazije, a na Državnom natjecanju u Varaždinu ovog je travnja na najbolji mogući način predstavila svoj klub i svoj grad. U dva dana natjecanja kroz sedam različitih disciplina sakupila je najviše bodova i time dokazala da Bjelovar ima kraljicu kraljice sportova.

Oborila 40 godina star rekord kluba

-Prvoga dana na rasporedu je bila utrka na 100 metara s preponama, skok u vis, bacanje kugle te utrka na 200 metara, a drugoga dana bacanje koplja, utrka na 800 metara i skok u dalj. U konačnici se zbrajaju bodovi iz svake discipline, a tko ih ima najviše bodova, taj je prvi – pojašnjava Iva kako je izgledalo samo natjecanje na kojem je skočivši u dalj 5,27 metara oborila čak 40 godina star rekord svog kluba Atletskog kupa Bjelovar u kojem trenira pod „dirigentskom palicom” trenera Gordana Klasića.

Ovo zlato najbolji je rezultat Ivine atletske karijere, a da hrabro korača prema njemu dalo se naslutiti još u veljači kada je na dvoranskom natjecanju također u višeboju osvojila broncu.

-Ranije sam osvajala medalje na različitim mitinzima i ligama, no čini se da je ova godina drugačija. Neizmjerno sam sretna što se vide rezultati mog rada. Treniram pet puta tjedno, a prije ovog natjecanja u Varaždinu sam trenirala čak osam puta tjedno. Iako na prvu možda zvuči naporno, ja zaista uživam u atletici. Svaki trening započinje klasičnim zagrijavanjem, slijedi istrčavanje pa dugi i kratki sprintevi nakon čega na rad dolaze skokovi ili bacanja – govori Iva koja je atletiku krenula trenirati još u drugom razredu osnovne škole.

Ljubav od samog početka

– Prvo sam krenula s Malim olimpijcem čiji su me treneri preusmjerili u atletiku. Odmah se rodila ljubav. Nikada ne bih mijenjala atletiku za neki drugi sport. Individualnost i to što se sama moram boriti protiv sebe glavni su razlozi zbog kojih sam se zaljubila u ovaj sport. Tu nema tima kao u rukometu ili nogometu, već sve ovisi samo o meni – ističe Iva kojoj leže sve atletske discipline, no najviše se fokusira na skok u dalj i utrke na 100 metara s preponama.

Kada je pak riječ o planovima, Iva nema dvojbi. Cilj joj je upisati Kineziološki fakultet u Zagrebu, kroz njega se razvijati u različitim sportovima i nastaviti trenirati atletiku.

– Vidjet ćemo što će to donijeti – pomalo zagonetno zaključuje ova simpatična mlada djevojka čiji rezultati potvrđuju da se zahvaljujući predanom radu mogu ostvariti svi snovi.


Foto: Ustupila Iva Šimić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!