Hrvatska ostvarila povijesnu pobjedu nad Portugalom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Portugal s 2-1 u prijateljskoj utakmici održanoj u Oeirasu kod Lisabona. Ovo je prva pobjeda Hrvatske nad Portugalom u povijesti, što predstavlja značajan uspjeh uoči EURA.

Hrvatska je povela već u osmoj minuti golom Luke Modrića iz jedanaesterca, što je bio njegov 25. pogodak u reprezentativnom dresu. Portugal je izjednačio u 48. minuti preko Dioga Jote, ali je Ante Budimir u 56. minuti postigao gol za konačnih 2-1.

Prije ovog susreta, Hrvatska i Portugal su se sastali sedam puta, pri čemu je Portugal ostvario šest pobjeda, dok je jedan susret završio neriješeno. Ova pobjeda daje veliki poticaj hrvatskoj reprezentaciji pred prvu utakmicu na EURU protiv Španjolske 15. lipnja, dok će Portugal igrati protiv Češke 18. lipnja.

Tijekom prvog poluvremena, Hrvatska je bila stabilna u obrani i opasna u napadu. Modrić, Majer i Gvardiol imali su nekoliko dobrih prilika, ali su ih portugalski vratar Diogo Costa i obrana uspjeli neutralizirati.

U drugom poluvremenu, nakon što je Portugal izjednačio, Hrvatska je brzo odgovorila. Mario Pašalić je pucao, a odbijenu loptu Budimir je pospremio u mrežu. Unatoč pritiscima Portugala u zadnjih pola sata, obrana Hrvatske je uspješno odolijevala, uz izvrsne intervencije vratara Livakovića.

Izbornik Dalić je dao priliku i oporavljenim igračima Vlašiću i Perišiću, koji su također doprinijeli uspjehu reprezentacije. Hrvatska je tako završila pripreme za EURO s velikom pobjedom i dodatnim samopouzdanjem.

Foto: EPA/FAH/Alfa


PODIJELI S PRIJATELJIMA!