Predsjednik Ćalušić o sezoni: Kratkoročno smo možda izgubili, ali dobili smo ekipu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završena je sezona Druge nogometne lige. Nogometaši NK Mladosti iz Ždralova sezonu završili su na trećem mjestu i tako propustili priliku kvalificirati se u SuperSport 1. nogometnu ligu. Ipak, Redsi se mogu pohvaliti stopostotnim učinkom u posljednjih sedam kola u kojima je trenersku palicu preuzeo Tihomir Bradić.

-Bila je to dugačka sezona, bilo je tu uspona i padova. Ono s čim smo najzadovoljniji je reakcija ekipe u zadnjih sedam kola gdje smo mi možda ranije izgubili prvenstvo i nekakve šanse za kvalifikacije, ali smo definitivno dobili ekipu i momčad i to je nešto na što smo ponosni – rekao nam je predsjednik NK Mladosti Ždralovi Vjekoslav Ćalušić.

Uočljiv je i napredak u bodovima u odnosu na prošlu sezonu.

-Prošle godine smo imali 50 bodova, ove godine imamo 60. To je jedan značajan korak naprijed i ono s čim se mi želimo baviti, a to je napredak iz sezone u sezonu – dodao je Ćalušić.

(Ne)zadovoljstvo rezultatima

Kvalifikacije za prvu ligu za dlaku su promakle, no u taboru Redsa su zadovoljni postignutim.

-Postoji li nekakvo nezadovoljstvo s činjenicom da nismo došli do kvalifikacija ili osigurali prvo mjesto, ja bi čak rekao u ovom trenutku, dok je još glava vruća, ne. Definitivno smo ostvarili ono što smo htjeli, a to je napredak. Tu je i jedno učenje, jedna nova situacija, nova znanja i sigurno jedna poluga koja će nam omogućiti napredovanje iduće sezone – rekao nam je sugovornik.

Čalušić ističe kako vodstvo kluba prvenstveno gleda dugoročno, a svjesni su da rezultati ne dolaze preko noći.

-Mi nismo ovdje za jednu godinu, za pola godine, pa da gledamo nekakve takve kratkoročne ciljeve. To je jedan put koji će nas odvesti nadamo se tamo gdje želimo, a to je svake godine biti sve bolji – pojasnio je Ćalušić.

Sinergija novog trenera i ekipe

Ono čime svakako mogu bit zadovoljni jest igrom koju su u posljednjih sedam kola pokazali. Trenerska palica Tihomira Bradića donijela je Redsima potrebnu promjenu, a stopostotna statistika govori da nešto dobro klapa.

-Gospodin Bradić ostaje trener, tu nema dvojbi nikakvih. Ekipa je odlično reagirala, on je odlično reagirao tako da tu stvarno nema dvojbi. Ponovit ću još jednom, mi smo možda ranije izgubili nekakvu mogućnost za napredovanje, ali u ovih sedam kola dobili smo ekipu gdje su se dečki pokazali kao prava ekipa – rekao nam je Čalušić.

-Kratkoročno smo možda izgubili, to smo izgubili ranije, ali dugoročno dobili ekipu – dodao je.

Ekipa se pokazala kao uspješna i pod pritiskom.

-Sad smo prvi put nakon šest pobjeda imali i zaostatak gdje je ekipa opet reagirala odlično. Na neugodnom terenu u Hrvacama zabili smo dva gola i preokrenuli utakmicu, tu smo već bili u situaciji gdje ne ovisimo sami o sebi, osim ponosa na ekipu nema se tu što reći – kazao je sugovornik.

Pomladak

Na Brdu se mogu ponositi i svojim juniorima koji već dvije godine igraju prvu HNL i stavili su Ždralove u top 10 klubova u Hrvatskoj.

-Izrazito smo kao klub ponosni je juniorska prva HNL, gdje smo se, sad već u drugoj sezoni, postavili na nekakve mape u Republici Hrvatskoj. Pali su i Osijek i Rijeka i Hajduk u Splitu, gledat ćemo da tih 4 – 5 mladića priključimo seniorskoj momčadi, a nagodinu ćemo dići ljestvicu i za tu mladu ekipu – zaključio je Ćalušić.

FOTO: Facebook NK Mladost Ždralovi


PODIJELI S PRIJATELJIMA!