Čestitamo! Ovo su najčitatelji iz sedam bjelovarskih srednjih škola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Knjižnice srednjih škola grada Bjelovara već tradicionalno u mjesecu lipnju nagrađuju najaktivnije posjetitelje školskih knjižnica.

U školskoj knjižnici Srednjoškolskog centra okupili učenici iz sedam srednjih škola grada Bjelovara: Obrtničke, Tehničke, Gimnazije, Ekonomske i birotehničke, Komercijalne i trgovačke, Medicinske i Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, a podršku su im došli dati i njihovi prijatelji, roditelji i ostali zaljubljenici u knjigu, ali i ravnatelji koji su sa svojim knjižničarkama uručili zanimljive nagrade „najčitateljima“ za ovu školsku godinu.

Knjiga u digitalno doba

Potrebno je pohvaliti sve učenike koji u današnje digitalno doba i dalje pronalaze vrijeme za knjigu i koji uz knjigu pronalaze svoje mjesto, kojima je knjiga prijatelj i koji gotovo svakodnevno posjećuju knjižnicu. Upravo takvi su „najčitatelji“ ovih sedam srednjih škola, koji svojim posjetima knjižnici i potrebom da se razgovara o pročitanim naslovima, uveseljavaju i same knjižničarke. Među „najčitateljima“ našli su se i neki profesori, a i ravnatelji.

Osim službene svečane dodjele nagrada, prisutni su mogli uživati i u pripremljenom programu koji je vodila učenica Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Petra Koprić, a u kojem su sudjelovali učenici Komercijalne i trgovačke škole Mateo Milošević i Lana Ivana Krčma, učenik Medicinske škole Sanny Sečić, te Mijo Pušeljić iz Ekonomske i birotehničke škole koji je ovu svečanost uljepšao glazbenim notama.

Svaki slobodni trenutak uz knjigu

Ravnatelji svih škola naglasili su vrijednost čitanja, pohvalili svakoga tko voli knjigu te i svojim primjerom pokazali da je knjiga neizbježna ukoliko želimo napredovati i postati bolji ljudi.

Svi nagrađeni učenici su iznimne osobe, svaki sa svojim interesima koji sežu od glume, pisanja poezije, glazbe, građevine, slikanja, snimanja, elektrotehnike, sporta itd. Vole čitati i izgubiti se među policama knjiga te svaki svoj slobodan trenutak koriste za knjigu.
Nadamo se da će ovi primjeri potaknuti i druge na čitanje i da će knjige postati hrana bez koje ne mogu kročiti životom.
Čestitamo svim „najčitateljima“!

Najčitatelji u školskoj godini 2023./2024.:

Medicinska škola Bjelovar:
Ana Vranar
Ivana Deželić
Matea Trbojević
Sanny Šešić

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar:
Anamarija Koščević
Maria Boffo
Natalija Tuk
Nataša Vibiral (ravnateljica)

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar:
Petra Koprić
Lucija Parilac
Ljiljana Katić (profesorica)

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar:
Mirela Kikaš
Ruby Krivanek
Nikola Nanić

Gimnazija Bjelovar:
Iva Lijović
Iva Dragojević
Mirna Stavinoha Ostojić

Obrtnička škola Bjelovar:
Neo Dolenski
Dino Novaković
Petar Prohaska
Vanja Pernić Počuča

Tehnička škola Bjelovar:
Luka Benšić
Paula Topalović
Paola Zgonjanin


PODIJELI S PRIJATELJIMA!