[FOTO] Ovi učenici su elita županijskog školstva: Njih 52 osvajači su medalja na državnim i međunarodnim natjecanjima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Najbolji od najboljih osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz svih krajeva Bjelovarsko-bilogorske županije, njih točno 52, danas su se okupili u velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o učenicima koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima, a župan Marko Marušić je danas i njima, kao i njihovim mentorima, uručio zahvalnice i prigodne nagrade. Kako je kazao tom prilikom, Bjelovarsko-bilogorska županija je na samom kraju školske godine odlučila uvesti praksu nagrađivanja učenika koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

– Osim samog priznanja, odlučili smo dodijeliti i simboličnu naknadu i učenicima i mentorima. Za prvo mjesto učenici i mentori dobivaju poklon bon u vrijednosti 140 eura, za drugo 100 eura, a za treće mjesto 70 eura – otkrio je Marušić kazavši okupljenim učenicima da su ponos, ne samo svojih roditelja i škola, već čitave Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Vi ste na najbolji način prezentirali i sebe i svoju županiju. Kada vidimo sve vas, možemo itekako biti sigurni u našu budućnost – poručio je župan čestitavši svima na ostvarenim rezultatima.

Među 52 najboljih bila je i učenica drugog razreda Ekonomske i turističke škole Daruvar Iva Medić koja je sa svojom ekipom predstavljala svoju školu na međunarodnom natjecanju u Sloveniji.

– Mi smo sudjelovali na međunarodnom natjecanju “Več znanja za več turizma” u Sloveniji, a osvojili smo drugo mjesto. Tema je bila etno gastronomija, a nas pet, koliko nas je bilo u ekipi, napravile smo gastronomske suvenire Pivko i Vinko. Pivko je predstavljao daruvarsko pivo, a Vinko vino – pojasnila je Iva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!