Na prvim Danima srpske kulture pregršt kulturnih događanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovaru će se ovog vikenda po prvi puta održati Dani srpske manjine, trodnevna kulturna manifestacija u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara i Udruga Pavle Solarić.

Predstavnici srpske manjine manifestacijom koja počinje ovoga petka od 17 sati u Domu kulture svojim sugrađanima i njihovim gostima žele pokloniti poseban kulturni događaj i zajedno s njima proslaviti krsnu slavu Vijeća, priopćili su organizatori u srijedu.

Program započinje dokumentarnom predstavom “San o Mileni” o slikarici Mileni Pavlović Barilli koja će u bjelovarskom Domu kulture biti izvedena samo dan nakon što ju srpski glumci odigraju u zagrebačkoj Gavelli, a prije predstave poslužit će svoja tradicijska jela.

U subotu se program seli u Srpski kulturni centar “Pavle Solarić” u Demetrovu 1 gdje je prijepodnevni program rezerviran za najmlađe. Događanja u Centru počinju od 11 sati predstavom “Biberče” koju izvodi Teatar Puna kuća i radionicom za djecu. Od 17 sati na istom mjestu otvara se izložba ikona manastira Pakra koju priređuje svećenik Luka Bosanac.

Subotnji program završava promocijom knjige “Deminutivi” Radovana Dožudića koja počinje od 19 sati. U nedjelju će od 11 sati biti upriličen bogat kulturno-umjetnički program ispred crkve svete Trojice, u kojoj će od 10 sati biti služena sveta arhijerejska liturgija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!