Svi su ludi za građevinskim tehničarima: Na jedno mjesto lani stiglo 10 prijava učenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je završila nastava u školama, a dok za većinu učenika to znači dugo toplo ljeto, osmaši prije ljetnog odmora imaju još jednu brigu – upis u srednju školu.

Koje bjelovarske škole će ove godine biti najpopularnije i hoće li se nastaviti trend enormne potražnje za Tehničkom školom Bjelovar, doznat ćemo vrlo brzo. No sudeći prema podacima s prošlogodišnjih upisa, upravo je ova škola hit među bjelovarskim školarcima.

Najpopularniji građevinski tehničar

– Lani smo imali 641 prijavu za 112 mjesta. Sigurno nećemo imati problem s upisima ni ove godine. Najpopularniji smjer prošle godine je bio građevinski tehničar gdje se na jedno slobodno upisno mjesto javilo 10 učenika. Slijedio je računalni tehničar pa elektrotehničar i strojarski računalni tehničar za kojim je vladala najmanja potražnja, a to znači pet učenika na jedno slobodno upisno mjesto – otkrio je ravnatelj Tehničke škole Bjelovar Dario Malogorski dodavši kako u ovoj školi ne postoji bodovni prag, no kako ga učenici sami formiraju.

– Učenici koji se upisuju u našu školu uvijek imaju viši bodovni prag od onog koji bismo mi mogli staviti kao strukovna škola. Vjerujem da će učenici koji će ove godine upisati našu školu imati odličan uspjeh i da će tako oni sami stvoriti prag – kazao je Malogorski dodavši kako vjeruje da je upravo Tehnička škola Bjelovar lani bila najtraženija škola u gradu.

– Neke škole u gradu lani su ostale nepopunjene, no Medicinska škola, Ekonomska i birotehnička škola i mi nismo imali problema s upisom. Popunili smo sva mjesta u prvom roku – zaključio je Malogorski.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!