[FOTO] Članovi Društva Mađara Pakraca sudjelovali u stvaranju muzejskog zapisa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Društvo Mađara Pakraca sudjelovalo je u stvaranju video materijala u korist budućeg muzejskog prostora u Spahijskom podrumu, a sve u cilju bogaćenja kulturne baštine i predstavljanja običaja nacionalnih manjina na području Pakraca.

Članovi društva tako su uz kuhanje graha u ćupu prikazali životne aktivnosti, a ključne scene su rad na polju, obrađivanje njive i okopavanje kukuruza. Na taj način vjerno su dočarane tradicionalne metode poljoprivredne proizvodnje, baš kao što su nekada bile uobičajene za njihovu zajednicu.

– Zahvalan sam što smo dio ovog značajnog projekta, jer autentičan prikaz svakodnevnih aktivnosti nije samo dokumentacija prošlosti, nego i važan podsjetnik na vrijednosti koje članovi našeg društva i u današnje vrijeme njeguju i čuvaju, rekao je Josip Fa, predsjednik Društva Mađara Pakrac, naglasivši kako će video materijal biti dio trajnog postava Muzeja grada Pakraca.

Posjetitelji će na taj način imati jedinstveni uvid u bogatu povijest i kulturno naslijeđe mađarske zajednice na ovim prostorima.

 

FOTO: MK


PODIJELI S PRIJATELJIMA!