Ivan Šiprak: Turnir je pred vratima, dolaze ekipe iz Crne Gore, Srbije, Italije, Češke…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Košarkaški turnir FIBA 3X3 Bjelovar je pred vratima. Pripreme za ovaj veliki i popularni turnir su na vrhuncu, a o tome smo i razgovarali s Ivanom Šiprakom, predsjednikom KK Borik i glavnim organizatorom turnira koji nam je rekao da će turnir biti održan od 4. do 7. srpnja.

-Turnir će ove godine trajati jedan dan duže. Dakle, sve počinje 4.srpnja (četvrtak), a završni dan je 7. srpnja. Počet ćemo 4.7. jer ćemo tada imati turnir za Sportske igre mladih obzirom da imamo tu infrastrukturu i htjeli smo djeci omogućiti još jedan dodatni dan košarke i još jedan dodatni turnir generacijama U13 i U15 jer zaista puno držimo do mladih i do razvijanja 3×3 košarke – započeo je Šiprak te je nastavio. 

-Drugi dan, dakle u petak (5.7.) idemo sa turnirima U23 i U12. Odlučili smo organizirati turnir za U23 tako da se i ti mlađi senioru istaknu, također dobit će priliku da se kvalificiraju na završni turnir prvenstva Hrvatske u Ninu, ali isto tako preko tog turnira se mogu kvalificirati na naš elite turnir na Boriku – kazao je Šiprak te je dodao. 

-U subotu idemo sa različitim turnirima za djevojčice i dječake te počinje kvalifikacijski dio elite turnira i nakon toga grupna faza navečer, a u nedjelju je finalni dan.  Što se tiče elite turnira, bit će zaista jak. Doći će Partizan sa jednom svojom mladom ekipom, dolazi jaka ekipe Podgorice s kojom je KK Borik igrao veliko finale na Hvaru i to je zapravo reprezentacije Crne Gore. Dolaze i momčadi iz Latvije, Češke, Poljske, Italije, Slovenije. Te sve zemlje su se prijavile, sad može se dogoditi da netko odustane zbog nekog razloga, ali za sada je tako – kazao je Šiprak koji je dodao da će na turniru biti puno popratnih sadržaja i iznenađenja o kojima još ne želi u javnost, ali svakako ih s nestrpljenjem očekujemo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!