[FOTO] Šest dana rezervirana za treniranje i rad s vrhunskim trenerima svjetskog glasa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 24. do 29. lipnja, u Bjelovaru se održava drugi po redu HOOPS Kamp i to u organizaciji Košarkaškog kluba „Vedi”. Sedamdesetak polaznika ponovno ima priliku, kada je o košarci riječ, dobiti nova znanja o igranju, tehnici, prehrani, motivaciji. I ove godine, u Bjelovaru boravi hrvatski košarkaški trener Davor Matković koji inače živi i radi u Španjolskoj, a sada mu se pridružio i Tihomir Bujan, također trener sa dugogodišnjom inozemnom sportskom karijerom.

trener Tihomir Bujan

 

– U Bjelovaru me ugodno iznenadio tako veliki interes djece. Mislim da ova regija po pitanju košarke treba malo više pažnje. Najbitnije je da postoji masovnost, a koliko će pojedino dijete brzo napredovati, to je sporednija stavka. Generalno, hrvatskoj košarci treba puno veća baza, jer ako ju ne proširimo, u budućnosti ćemo imati problema pri pronalasku talentirane djece, kaže Tihomir Bujan, koji trenutno radi u Belgiji.

U suradnji s Hrvatskim košarkaškim savezom, posljednjeg dana kampa održava se seminar za trenere kojem je glavni cilj razmjena iskustva, daljnja motivacija, učenje jednih od drugih. S obzirom na veliki interes, dobro prošlogodišnje iskustvo u radu kampa, trener KK Vedi naglašava kako je siguran da će ova priča iz godine u godinu dodatno rasti.

trener KK Vedi, Stjepan Sabljić

 

– Razina treniranja je vrlo visoka, a najveći dobitak kampa je što djeca imaju priliku raditi s vrhunskim trenerima i stručnjacima. Nakon zadnjeg kampa, mi smo kod ekipa vrlo brzo vidjeli napredak. S ekipama M13 i M15 osvojili smo prva mjesta u našim regijama. Isto je i s nama trenerima, naučili smo jako puno, dobili dodatni poticaj i motivaciju. Djeca koja se odluče trenirati košarku su jako zainteresirana i motivirana, pojedince doslovce ne možemo maknuti s terena, otkriva Stjepan Sabljić, trener KK Vedi.

Devetogodišnja Ramona košarkom se bavi posljednje dvije godine, a otkrila nam je što joj je u kampu najkorisnije.

– Jako puno treniramo, krećemo se, malo se i igramo. Košarka mi je bila prvi izbor i zato me tata upisao u KK Vedi. Najveći uzori u košarci su mi prijatelji i treneri. Ovo je za mene drugi kamp i sigurno ću ići i slijedeće godine, poručuje Ramona Bezenšek, dodavši kako je u sklopu kampa naučila pravilno šutati loptu na koš i izvoditi dvokorak.

Ramona Bezenšek

Oduševljenje šestodnevnim kampom ne skriva ni 15-ogodišnji Stribor.

– Osim treniranja, lijepa strana kampa je i druženje s prijateljima, upoznavanje odličnih trenera. Oni nam daju korisne savjete, otkrivaju “trikove” u igri. Kroz kampove sam naučio jako puno o košarci, a i poboljšao sam i svoju igru. U ovom sportu mi je najbolje što igrači moraju konstantno razmišljati o igri, ističe Stribor Presečki.

Stribor Presečki

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!