POSAO OD DVA MILIJUNA EURA: Cijena obnove bjelovarske škole pogođena ‘u dlaku’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tehnička i Obrtnička, škole u centru Bjelovara u koje se nije ulagalo zadnjih pola stoljeća, napokon idu u obnovu vrijednu dva milijuna eura. Na javni natječaj pristigle su tri ponude, od toga dvije bjelovarskih tvrtki, no obje nisu prihvaćene zbog previsokih cijena.

Begeom inženjering ponudio je 2,08 milijuna, a Hidroregulacija je tražila čak 2,47 milijuna eura. Tehnička škola Bjelovar za izvođača radova na kraju je uzela Tekton construction, tvrtku iz Svete Nedelje koja je ponudila upečatljivo nižih 1,57 milijuna eura, što je tek desetak tisuća eura više od planiranog troška. U vrijeme kada na natječaje pristižu ponude koje su i 50 posto više od planiranih cijena, jasno je da je u ovom slučaju cijene pogođene ‘u dlaku’.

Lavovski dio države

S obzirom da je od države osigurano 1,5 milijuna eura, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ne bi trebao biti problem namiriti ostatak troškova. Radovi će, među ostalim, obuhvatiti izmjenu stolarije, novu fasadu, promjenu sustava grijanja, a ugradit će se i dizalo, kao i solarna elektrana.

-Veliki zahvati i velika investicija dolazi u Tehničku školu i moram pohvaliti Razvojnu agenciju BBŽ-a koja je radila pripremu ovog projekta, moram pohvaliti i ravnatelja Tehničke škole gospodina Darija Malogorskog i evo, nakon 50 godina krećemo u veliku obnovu velike zgrade škole –  kazao je svojedobno župan Marko Marušić te dodao da je Županija već financirala izmjenu dotrajalih elektroinstalacija ukupne od oko 18 tisuća eura te nabavila računala za učenike vrijednosti od 20 tisuća eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!