[FOTO] Ivanska proslavila rođendan: Načelnik Mavrin najavio dogradnju dječjeg vrtića, ali i nove kilometre asfalta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svečano je ovih dana na područje općina Ivanska gdje se slavi Dan općine, a vrhunac službene proslave bila je jučerašnja svečana sjednica Općinskog vijeća. Bila je to prilika da se tamošnji načelnik Željko Mavrin prisjeti svega onoga što je napravljeno u proteklom razdoblju kako bi se podigla kvaliteta života tamošnjih mještana, ali i da najavi nove projekte.

Projekti u realizaciji

– Trudili smo se poboljšati komunalne i socijalne uvjete na području općine. Asfaltirali smo cestu kroz naselje Rastovac, a obnovili smo i društveni dom u Križicu. U svim naseljima, osim u Rastovcu, izgradili smo dječja igrališta, svake godine novim namještajem opremamo po jednu učionicu. Svim ovim projektima nastojimo zadržati mlade obitelji na području općine, a isto pokušavamo našim programom potpora mladim obiteljima za stambeno zbrinjavanje. U tijeku je postupak javne nabave za dogradnju dječjeg vrtić. To nam je jako važno jer u našoj općini postoji lista čekanja za upis djece u vrtić – kazao je načelnik Mavrin osvrnuvši se i na neke druge projekte koji se ondje realiziraju.

– Započeli smo projektiranje biciklističke staze Ivanska – Narta u dužini od 6,3 kilometra. S Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisali smo Ugovor o financiranju projekta rekonstrukcije društvenog doma Đurđic vrijedan 80 tisuća eura. S Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisali smo Ugovor o financiranju projekta Zaželi vrijedan 346 tisuća eura putem kojeg 7 zaposlenih žena brine o 42 korisnika – istaknuo je načelnik dodavši kako se radi i na infrastrukturnim projektima.

– Do kraja godine ćemo nastojati završiti započeti vodovod u naselju Utiskani. Trudimo se pomoći gdje god možemo i realizirati različite projekte. Međutim, još uvijek ima mnogo izazova pred nama. Najveći problem su vodovodi u naseljima Srijedska, Đurđic, Kolarevo Selo, Rastovac i dio Paljevina, no i tu smo napokon napravili korak naprijed. Kupili smo projektnu dokumentaciju za te vodovode. Sa županom Markom Marušićem imamo dobru suradnju pa nam je Županija, odnosno Županijska uprava za ceste asfaltirala dotrajalu cestu između Križica i Šušnjare, a ovih dana započinjemo pregovore za sufinanciranje asfaltiranja županijske ceste između Srijedska – Stara Plošćica – naglasio je načelnik Mavrin.

Općinska priznanja

Svim mještanima općine Ivanska Dan općine čestitao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. U svom govoru posebno se osvrnuo na dogradnju dječjeg vrtića. Kako je kazao, lista čekanja za dječji vrtić jedan je od najvažnijih pokazatelja da se općina razvija u dobrom smjeru.

– Čestitam na svemu onome što radite na razvoju općine Ivanska. Upravo je osiguranje što kvalitetnijih uvjeta život zadaća svih nas. Naravno, puno posla je još pred nama jer se promjene ne događaju preko noći, no trebamo se držati zajedno i djelovati kao jedan tim – istaknuo je župan Marušić najavivši modernizaciju ranije spomenute ceste između Srijedske i Stare Plošćice tijekom ovog ljeta.

U ime načelnika i gradonačelnik Dan općine Ivanska čestitao je i načelnik općine Štefanje Silvestar Štefović.

Nakon prigodnih govora, dodijeljena su priznanja mještanima koji su svojim radom doprinijeli razvoju ove općine. Općinska priznanja dobili su Verica Kobra, Mirjana Ožegović, Klub 2. 105. pješačke brigade, Vedran Lukec te vlč. David Andreić, a Povelju počasnog građanina općine Ivanska Mladen Marinković.

Također, Općina Ivanska i ove je godine dodijelila novčanu potporu svojim studentima u iznosu od 200 eura koju je primilo 30 studenata, a u ime svih njih na podršci Općini je zahvalila Veronika Jandrilović, studentica pete godine Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!