Kulturni centar Mato Lovrak domaćin je partnerima na projektu “Osjeti knjigu riječ po rič”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od srijede 26. pa do petka 28. lipnja, Kulturni centar Mato Lovrak u Velikom Grđevcu postati će domaćin partnerima u sklopu projekta „Osjeti knjigu riječ po rič”. Radi se o prekograničnoj suradnji između dviju država, Hrvatske i BiH, u cilju prekograničnog umrežavanja i jačanja kapaciteta.

Tako u Veliki Grđevac iz Širokog brijega stižu članovi Udruge Sretna škola koja se bavi promicanjem školskih i društvenih aktivnosti, troje nastavnika i petnaestero djece, inače članova Kluba čitatelja. Oni će ovom prilikom predstaviti svoju inkluzivnu knjižnicu, sve izdane slikovnice te održati kviz pod nazivom „Rič po rič”, dok će iskustva s knjižničarima razmijeniti u Kukavici, na Okruglom stolu na temu inkluzivnih knjižnica.

Osim radionica izrade tijesta i pečenja kruha u krušnoj peći te filmsku radionicu „Film svima svugdje”, u Lovrakovom centru biti će održana projekcija filma „Vlak u snijegu” s prijevodom na hrvatski znakovni jezik. Projekcija je javna i otvorena za sve građane.

Uz sve navedeno, gosti iz BiH posjetiti će i tvornicu Koestiln, Gradski muzej Bjelovar, dvorac grofa Jankovića u Daruvaru, Daruvarske toplice, obići eksponate Vlaka u snijegu i Mlina Družbe Pere Kvržice te prošetati Stazom prijatelja prirode.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!