Želite li postati SOS mama ili SOS teta? Sada možete saznati sve o tome

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – SOS Dječje selo Hrvatska slavi 30 godina. To znači i da dio njihovih SOS mama sada odlazi u mirovinu i potrebna je smjena generacije. Kako bi javnost upoznali s tim što znači biti SOS mama i SOS teta, SOS Dječje selo prezentira njihov rad, a sutra (srijeda 26.06.) stižu u Bjelovar. Na korzu kod fontane će od 10 do 13 sati biti sa svojim veselim kombijem, Tombijem.

-To je jedan kamper koji je preuređen u logopedski kabinet. Vidjet ćete jedno lijepo šareno vozilo, ako ste zainteresirani pozivamo vas da nam se približite, a mi ćemo biti vrlo otvoreni i odgovoriti na sva pitanja o pozivu SOS mame i SOS tete – najavljuje direktor ljudskih potencijala Josip Marinković.

SOS mama i SOS teta mogu biti osobe sa završenom najmanje četverogodišnjom srednjom školom koje su motivirane za rad i brigu o djeci, a to su osnovni preduvjeti.

-Ono što mi dalje kroz selekcijske postupke procjenjujemo je osobna zrelost, emocionalna stabilnost. Naravno da je pozitivno kada postoji iskustvo u odgoju i brizi o djeci, ali je važno napomenuti da postoji mogućnost školovanja i da jako puno ulažemo u edukacije – kaže Marinković.

Iako se govori o SOS mamama i tetama može se postati i SOS tata i SOS striček, a sve informacije zainteresirani mogu saznati sutra od 10 do 13 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!