Matea Hušnjak: biti SOS mama je način života, nadam se da će doći nova generacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Matei Hušnjak se život promijenio devetog studenog prošle godine. Tada je postala SOS mama u SOS Dječjem selu Lekenik. U to se odmah zaljubila, a kada ju se pita što znači biti SOS mama sa smiješkom kaže:

-Što zapravo znači biti mama? To znači biti SOS mama. S tom djecom živite, odgajate ih, kuhate, spremate, vodite ih van, igrate se s njima – opisuje svoj ‘posao’ Hušnjak.

Matea u SOS kući ima petero djece, predškolaraca i svi s nestrpljenjem iščekuju jesen kada najstarija djevojčica kreće u školu. Biti SOS mama, kaže, nije ni posao, ni poziv. To je način života.

-Ja se na poslu budim i ja na poslu idem spavati i osjećaj je kao da ste kod kuće jer ideja je stvoriti obiteljsku atmosferu i imati obiteljsku atmosferu – kaže o tome koja je misao vodilja Dječjeg sela.

SOS mamama pomažu SOS tete koje i brinu o djeci kada mame imaju slobodne dane. U dva SOS dječja sela postoji 31. kuća, a onih koje brinu o djeci nema dovoljno.

-Idealno bi bilo kada bi svaka SOS mama imala svoju SOS tetu, ali to trenutno nemamo i zato jesmo osmislili kampanju ‘Budi dio koji nedostaje’ da nađemo nove SOS mame i SOS tete, pogotovo jer dio odlazi u mirovinu – kaže specijalistkinja ljudskih potencijala za obiteljski tip skrbi SOS Dječjeg sela Hrvatska Lovorka Grbeša.

S tim što znači biti SOS mama i SOS teta danas su upoznali Bjelovarčane. Ključno je da su osobe motivirane, a stručna podrška je osigurana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!