Tomislav Škara, kontinentalac s dalmatinskim korijenima ponovno odlazi na poznati korčulanski festival

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski glazbenik Tomislav Škara u velikim je pripremama za nastup na još jednom izdanju renomiranog dalmatinskog festivala “Festival pisme i vina Marco Polo” na Korčuli. Riječ je o događaju međunarodnog karaktera koji se ovo ljeto održava od 19. do 21. srpnja, a okuplja brojne glazbenike iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, čak i Kanade. Škara se glazbom bavi od djetinjstva, a u autorsku produkciju uplovio je prije desetak godina.

– Ovo će biti moje peto sudjelovanje na korčulanskom festivalu, na kojem sam prije četiri godine, zahvaljujući pjesmi „Srce mi Dalmacija” osvojio grand prix. Pripreme za nadolazeći nastup su zapravo gotove, a prethodilo je dosta posla, snimanja, uloženog truda, volje i ljubavi. S obzirom da puno vremena posvećujem pjevanju, vjerujem da će ovogodišnji nastup s pjesmom “Hrvatsku moju beskrajno volim” biti zapažen, smatra Škara.

Iz ljubavi prema domovini

Naime, riječ je o domoljubnoj pjesmi posvećenoj Hrvatskoj, njezinom narodu i svim braniteljima. Koliko je moguće u samo tri minute, tekst slušatelja upoznaje s brojnim ljepotama Lijepe naše.

– Kada sam prvi puta pročitao tekst, oduševio sam se. Prepoznao sam njezin potencijal jer je puna domoljubnog naboja koji Korčulanima itekako odgovara. Posebno me veseli što ću kao hrvatski branitelj i kontinentalac s dalmatinskim korijenima ponovno biti dio velike autohtone dalmatinske priče, ističe 59-ogodišnji glazbenik.

 

 

Osim na Korčuli, Škara je do sada nastupao i na Eto Festivalu u Velikom Trojstvu, Darfestu u Daruvaru te diljem Jadranske obale, širom Europe, uključujući Njemačku i Austriju. Uz same nastupe, Škara kao privilegiju navodi i susrete s poznatim estradnim imenima.

– Trio gušt, Igor Cukrov, Hrvoje Hegedušić samo su neki koje sam upoznao. Zadovoljstvo mi je biti okružen tako velikim imenima, a ne bih se žalio da jednog dana snimimo duet. S nekima sam kontakt već izmijenio, pa ćemo vidjeti u kojem će smjeru ići suradnja, kaže Škara koji je u glazbu zaljubljen od malih nogu.

Truba, harmonika, klavijature

Naime, pokojni otac usadio mu je ljubav prema glazbenom stvaralaštvu, vodio ga na razne glazbene događaje i manifestacije, ali i pružio vjetar u leđa kada je u pitanju formalno glazbeno obrazovanje za trubu, uz koju još svira harmoniku te klavijature.

Za plasiranje pjesme “Hrvatsku moju beskrajno volim”, glavni je „krivac” Miroslav Konopa, također bjelovarski glazbenik iza kojeg je 40 godina neprekidnog glazbenog staža.

– Pjesma zapravo nije pisana za Tomislava i oko godinu dana je stajala u mojoj glazbenoj škrinji. Kao da je čekala idealan trenutak za plasiranje, što se na kraju i dogodilo. Pjesmu sam napravio za dušu, tekst je odličan, na vrlo jednostavan način govori o ljepotama naše Hrvatske. Siguran sam da će doprijeti do brojnih slušatelja i izazvati jednu čistu, iskrenu emociju, smatra Konopa.

Miroslav Konopa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!