Domagoj Sedlić isplaćivao radnicima novac, pa ga uzimao nazad. “Zaradio” 757 tisuća eura!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prvoosumnjičeni u velikoj jučerašnjoj akciji USKOK-a je Domagoj Sedlić.

On je, priopćili su iz USKOK-a od travnja 2021. do 22. svibnja 2024. u Bjelovaru i Bereku, kao odgovorna osoba jednog društva, u više navrata s računa tog društva, bez postojanja valjane pravne osnove i bez opravdanja u poslovnim interesima tog društva, novčana sredstva transferirao na račune otvorene na svoje ime radi njihovog daljnjeg korištenja za svoje privatne potrebe.

S istom je svrhom dogovorio sa VI. okr., koja je bila zadužena za knjigovodstvene poslove u tom društvu, da neistinito knjiži isplate iznosa do 1.791,75 eura na račune radnika tog društva kao neoporezive primitke i naknade za podmirivanje troškova prehrane uz prethodno postignut dogovor da radnici uplaćene iznose po primitku podignu i predaju I. okr. ili VI. okr. koja je primljeni novac dalje predavala I. okr. koji se tako nepripadno materijalno okoristio za najmanje 757.817,54 eura, a predmetno društvo oštetio za najmanje 847.817,54 eura.

Iako USKOK ne navodi ime i prezime, ponovimo, riječ je o Domagoju Sedliću iz Bjelovara.

Podsjetimo, Uskok je, nakon policijske prijave, pokrenuo istragu protiv šest hrvatskih i jednog srbijanskog državljanina te tri tvrtke zbog udruživanja radi utaje poreza i pranja novca, među ostalim i transakcijama na račune u inozemstvu te kupovinom kriptovaluta.

Dvojica okrivljenika od ranije se nalaze u istražnom zatvoru, jedan je nedostupan vlastima, a ostali su uhićeni u četvrtak u zajedničkoj akciji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!