Nakon desetljeća pauze vraća se izbor za najuzorniju seosku ženu Bjelovarsko-bilogorske županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon deset godina stanke ponovno se održava županijski izbor za najuzorniju seosku ženu u organizaciji Bjelovarsko-bilogorske županije. Posljednja pobjednica je Jasna Kovačević iz Zrinskog Topolovca koja poput mnogih seoskih žena radi i u staji i na polju i u kući, a na pitanje što to znači biti uzorna seoska žena, spremno odgovara.

-Što znači biti uzorna žena? To znači da ste uzorni u svim poslovima i da što god radite, da radite najbolje – otkriva tajnu Kovačević.

To znači da moraju biti spretne na gospodarstvu, ali i u društvenom životu, očuvanju tradicije, pomaganju drugima jer sve su to odlike žena na selu koje se prijave na natjecanje. Na njemu moraju prezentirati svoje gospodarstvo, ali i ovaj kraj kroz jela i narodnu nošnju. Sudjelovati na izboru koji slave žene na selu i njihov doprinos je bez obzira na rezultat lijepo iskustvo.

-Upoznala sam puno ljudi, bila na puno mjesta u kojima nisam bila prije. To je jako lijepo druženje – kaže Kovačević.

Svoj rad na gospodarstvu, ali i društvenom životu svoje sredine će u Zrinskom Topolovcu u subotu pokazati pet žena. Od 18 sati i 30 minuta će svi posjetitelji moći razgledati stolove, a u 20 počinje i sam izbor. Bjelovarsko-bilogorska pobjednica u listopadu odlazi na državno natjecanje u Benkovac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!