Bjelovar postaje košarkaška meka: Stiže 400 sportaša, ali i akrobatska skupina s NBA parketa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar će narednih dana postati hrvatsko sportsko središte. Oko 400 sportaša od četvrtka do subote proći će bjelovarskim Borikom. Naime, bliži se popularni košarkaški turnir FIBA 3×3 Bjelovar koji će se ove godine održavati od 4. do 7. srpnja. Uz košarkaše, stiže i stotinjak djece koje će u četvrtak sudjelovati na Sportskim igrama mladih.

– Turnir i ove godine ima međunarodnu komponentu budući da nam dolaze ekipe iz Latvije, Srbije i Ukrajine. Imat ćemo jako kvalitetan seniorski košarkaški turnir, ali i prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne kategorije. Osim sportske priče, u petak nakon 22 sata na rasporedu je koncert našeg bjelovarskog benda Ringišpil. U subotu smo dogovorili nastup ponajboljeg hrvatskog stand up komičara Vlatka Štampara, a u nedjelju nam dolaze Dunking Devilsi. To je akrobatska skupina koja je nekoliko puta bila u Dallasu kod Luke Dončića gdje su nastupali na NBA utakmicama – kazao je Ivan Šiprak, glavni organizator turnira.

Da je riječ o pravoj košarkaškoj poslastici, na današnjoj konferenciji za medije naglasio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

– U prekrasnoj atmosferi bjelovarskog Borika uskoro se održava četvrti košarkaški turnir FIBA 3×3 Bjelovar koji organizira Ivan Šiprak uz pomoć Grada Bjelovara, Sportske zajednice Grada Bjelovara i Turističke zajednice Bilogora Bjelovar. Ovaj sjajni košarkaški turnir ne samo da je najveći u županiji, nego je vjerojatno i jedan od najboljih u čitavoj Hrvatskoj. Našem gradu daje jednu sportsku dimenziju i dodatni sadržaj kakav do sada nismo imali – kazao je Hrebak dodajući kako poziva sve sponzore da doprinesu ovom turniru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!