U srijedu kreće program filmova u Boho parku: Prikazivat će se nagrađivani s najuglednijih festivala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Članovi bjelovarske Udruge za promicanje kulture DOKUart i ovog su ljeta za svoje sugrađane pripremili brojna filmska uzbuđenja. Već sedmu godinu sastavni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je program Filmodrom ljetno kino Udruge DOKUart, a u sklopu ovogodišnjeg Ljetnog kina na rasporedu je deset filmova sa svih strana svijeta.

Filmovi koji će se prikazati na velikom platnu dolaze iz Japana, Meksika, Finske, SAD-a, Francuske, Italije i Austrije, a redom je riječ o filmovima nagrađivanim na najuglednijim svjetskim festivalima, priznanjima za izvrsnost u svojoj državi i s nominacijama za najvažniju filmsku nagradu Oscar.

Ukupno 10 filmova

Ljetno kino kreće u srijedu, 3. srpnja u 21 sat, a program otvara japanska humorna drama «Savršeni dani». Slavni njemački filmaš Wim Wenders (Paris Texas, Nebo nad Berlinom, Buena Vista Socia Club) zaputio se u Japan i ondje je snimio posebnu humornu dramu koja je osvojila dvije nagrade na festivalu u Cannesu, a bila je nominirana i za Oscara za najbolji strani film. U nedjelju, 9. srpnja na programu je film «Radikalno», meksička drama ovjenčana nagradom publike na najvećem američkom festivalu, Sundanceu. Dirljiva je to, zarazno optimistična priča o nadi i prilikama.

Iz programa izdvajamo i komediju «Palo lišće» legendarnog finskog filmaša Akija Kaurismäkija koja je dobila veliku nagradu žirija festivala u Cannesu. Prikazujemo i «Joan Baez: Ja sam glasna», biografski dokumentarac o slavnoj američkoj kantautorici i aktivistici Joan Baez, kao i «Anatomiju pada», misterioznu dramu koja je osvojila čak šest nagrada europske filmske akademije, a imala je i četiri nominacije za Oscara od čega je potvrdila onu za najbolji originalni scenarij. Bjelovarska publika i ove godine će među prvima u Hrvatskoj imati prilliku pogledati filmove s nedavno održanog Festivala mediteranskog filma Split.

Sve projekcije od 21 sat

U sklopu Filmodrom ljetnog kina prikazat će se ukupno devet igranih filmova i jedan dokumentarni i to na već dobro poznatom mjestu odnosno na filmskom platnu u Boho parku srijedom i nedjeljom tijekom srpnja i kolovoza. Sve projekcije su na rasporedu u 21 sat, ulaz je besplatan, a u slučaju lošeg vremena projekcija se odgađa za neki drugi termin o čemu će publika biti obaviještena putem Facebook stranice Udruge DOKUart.

Pokrovitelji ovogodišnjeg Filmodrom ljetnog kina Udruge DOKUart su Grad Bjelovar i Hrvatski audiovizualni centar, sponzor je i Bjelovarsko – bilogorska županija, a u privitku Vam šaljemo i kompletan program.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!