[FOTO] Kao iz bajke: Zavirite u jednu od najljepših bilogorskih kuća za odmor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kada su prije četiri godine počeli graditi svoju kućicu iz snova za obiteljski odmor, Matea i Tomo Radić iz Bjelovara nisu ni sanjali da će danas, nakon mnogo uloženog truda i rada, imati jednu od najljepših kuća za odmor na obroncima Bilogore. Danas uređuju posljednje detalje kako bi spremni dočekali svoje prve goste koji su za svoj odmor izabrali kontinent umjesto daleko popularnijeg Jadrana.

– Prvi gosti stižu 11. srpnja i to iz Danske, a kod nas ostaju 10 dana. Nakon njih na 12 dolaze gosti iz Nizozemske. Tek smo se objavili, a interes već postoji – zadovoljan je Tomo Radić, vlasnik kuće za odmor Ela smještene u Gornjim Plavnicama. Ova kuća ima 90 metara kvadratnih, terasu od 32 kvadrata, dvije spavaće sobe, dnevni boravak, dvije kupaonice, dok je u dvorištu objekt za spa program u kojemu su smješteni jacuzzi, sauna i bazen.

Zadovoljni gosti

 

– Uložili smo dosta novca, no potpora ova potpora nam je puno pomogla. U konačnici smo jako zadovoljni, a sada želimo da se i naši gosti kod nas lijepo i ugodno osjećaju – ističe Radić koji je jedan od 12 ovogodišnjih dobitnika potpora u turizmu Turističke zajednice područja Bilogora – Bjelovar. Naime, Turističko vijeće Turističke zajednice područja Bilogora – Bjelovar, na prijedlog Povjerenstva za provedbu, jednoglasno je donijelo Odluku o dodjeli potpora na temelju objavljenog Javnog poziva za dodjelu potpora u turizmu na području Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar u turizmu za 2024. godinu. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora je gotovo 100 tisuća eura.

– Ovo je treća godina kako smo putem Turističke zajednice Bilogora Bjelovar raspisali javni poziv za sufinanciranje investicija u turizmu, odnosno turističkih objekata s bazenima koji se grade i u Bjelovaru i na obroncima Bilogore. U posljednje tri godine na području naše turističke zajednice se otvorilo 40-ak kuća s bazenima. I ove godine smo uputili javni poziv vrijedan 100 tisuća eura na koji su nam se javili vlasnici 12 novih objekata. Ovdje u Gornjim Plavnicama vlasnik ovog prekrasnog objekta ostvario je poticaj u vrijednosti od 8 tisuća eura. Obično je riječ o investicijama većim od 100 tisuća eura pa mi praktička sa svojih 100 tisuća eura pokrećemo investicije veće od milijun i pol eura – pojašnjava je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak naglašavajući kako se turizam se i na području grada i na području županije sve više budi.

Dobre turističke brojke

– Grad Bjelovar je zajedno s Turističkom zajednicom Bilogora Bjelovar prvi pokrenuo ovu priču s potporama, a sada i županijska turistička zajednica prati sa svojim sredstvima. To je dobra sinergija dviju turističkih zajednica koja će polučiti rezultate koji će rezultirati povećanje broja smještajnih kapaciteta, ali i odškrinuti vrata Bjelovaru da se ozbiljnije počne baviti turizmom. Prava ekspanzija dolazi kada se otvore bjelovarske toplice – ističe Hrebak.

Dobru turističku budućnost, Bilogori predviđa i direktorica Turističke zajednice Bilogora Bjelovar Ana Kelek otkrivajući kako su turističke brojke već sada imaju pozitivan predznak.

– U prvih šest mjeseci ove godine je ostvareno 20 tisuća noćenja i 6 tisuća nošenja, dok smo lani u istom razdoblju imali 15 tisuća noćenja i 4 tisuća dolazaka. Ove brojke pokazuju da interesa za kontinent i Bilogoru svakako ima – otkriva Kelek dodajući kako upravo ove brojke potvrđuju su potpore pale na plodno tlo.

– Kada smo 2022. godine krenuli s ovim poticajima, nije bilo previše onih koji su vjerovali u turizam na Bilogori. No mi smo paralelno s poticajima, ljudima omogućili edukacije, ali smo ih i povezali sa stranim agencijama koje dovode turiste na Bilogoru. Zahvaljujući tome danas, u sezoni, gotovo su svi puni i to gotovo isključivo stranim turistima, dok oni domaći dolazi uglavnom na vikend i u predsezoni. Osim bazena, oni gledaju i uređenost objekta, ali i dodatne sadržaje kao što su sauna i jacuzzi. Osim toga, u gradu se otvaraju i ugostiteljski objekti, a to je važno za turizam jer gosti negdje trebaju jesti. U ovom trenutku nam nedostaju dodatni sadržaji, no s godinama ćemo i to izgraditi pogotovo kada dođu Terme Bjelovar – ističe Kelek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!