[FOTO] Na bazenima krenule ‘Igre u vodi’: Kroz razne aktivnosti djeca usavršavaju plivanje i stječu sigurnost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Za 35-ero mališana krenulo je aktivno ljeto na gradskim bazenima. Naime, od 1. srpnja do 16. kolovoza, u organizaciji PVK Mladost Bjelovar održavaju se „Igre na vodi” koje za cilj imaju djecu upoznati s raznim aktivnostima, snalaženjem u vodi te usavršavanjem plivanja.

– Ovo je druga godina zaredom i vjerujemo da ćemo iz sezone u sezonu rasti. Program je zamišljen kao poveznica između škole neplivača i vaterpola, tako da naši polaznici ne moraju biti stopostotni plivači. Kroz igre ćemo obuhvatiti razne elemente s loptom i bez nje, ronjenje, održavanje na vodi, primarne jednostavne igre, na suhom i u bazenu, kaže trener Ivan Šola, dodajući kako se djecu na na ovaj način želi „uvući” u sport te im korisno popuniti slobodno vrijeme.

trener Ivan Šola i tajnik PVK Mladost, Alen Kuten

 

„Igre u vodi” održavaju se svakog dana u dva termina, jutarnjem od 10,00 do 11,00 i večernjem od 20,00 do 21,00 sat. Iako je interes za otprilike pedeset posto veći nego prošle godine, mjesta u večernjem terminu ima za još desetak polaznika. Roditelji mogu biti mirni, jer sve aktivnosti vode iskusni licencirani kineziolozi.

– Kao klub, svakodnevno od 19,00 sati vodimo i Školu vaterpola, koja je jednako namijenjena djevojčicama i dječacima. Cilj nam nije postizanje rezultata, već isključivo stvaranje prijatelja sporta, socijalizacija, druženje i upoznavanje, dodaje Alen Kuten, tajnik u PVK Mladost Bjelovar.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!