[FOTO] Župan Marušić potpisao ugovore s poljoprivrednim udrugama vrijedne više od 18 tisuća eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić danas je u Botincu potpisao ugovore s predstavnicima udruga koje su ostvarile pravo na sufinanciranje projekata putem javnog poziva za udruge iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. 

-Nakon što smo prošli tjedan raspisali javni poziv za naše poljoprivrednike vrijedan 319 tisuća eura, danas dodjeljujemo ugovore za još jedan javni poziv, kojeg do sada ga nismo imali, a radi se o pozivu putem kojega sufinanciramo rad i projekte udruga u poljoprivredi. Tim pozivom pružamo jednokratne financijske potpore našim udrugama čije je javna djelatnost usmjerena na poljoprivredu i ruralni razvoj – kazao je župan Marko Marušić te je dodao. 

-Ukupno dodjeljujemo udrugama 18300 eura za 16 udruga, najmanji iznos potpore je 500 eura, a najveći je 75 posto prihvatljivih troškova. Svi koji su se javili na ovaj javni poziv ostvarili su maksimalni iznos, dakle 75 posto od onog iznosa koji su oni tražili – kazao je, između ostalog, župan Marušić. 

-Hvala Županiji, županu Marušiću i pročelniku Pavičiću što vode računa o nama malim udrugama koje djeluju u ruralnim sredinama. Ovim projektima na neki način i privlačimo mlade da ostanu u ruralnim krajevima i bave se poljoprivredom što je važno – kazala je, između ostalog, Višnja Dreta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!