Ministarstvo dalo ‘zeleno svjetlo’, Bjelovar rješava svoj najveći problem s osnovnim školama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar stekao je pravo na gotovo 20 milijuna bespovratnih eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za izgradnju nove osnovne škole na sjeveru grada. Projekt izgradnje nove škole započet je još za vrijeme bivšeg gradonačelnika Antuna Korušeca, no bio je to prekrupan zalogaj za gradski proračun pa se čitavo vrijeme čekalo financiranje od strane države.

Izgradnja nove škole riješit će jedan od najvećih gradskih problema, a to je dvosmjenska nastava u preostalim gradskim osnovnim školama, IV. i III. Usto, projektom je predviđena i izgradnja školsko-sportske dvorane, a u Bjelovaru također već godinama nedostaje takvog prostora za školarce, rekreativce i sportaše.

Odluka Ministarstva obrazovanja dugo se čekala, a u međuvremenu su i poprilično rasle cijene građevinskog materijala, a pogotovo usluga u građevinarstvu, no gradonačelnik Dario Hrebak procjenjuje da je odobrenih 20-ak milijuna eura sasvim dovoljno za realizaciju ovog nasušno potrebnog projekta.

Naoružan optimizmom, gradonačelnik čak procjenjuje i da bi prva lopata mogla biti zakopana do Dana Grada Bjelovara i bjelovarskih branitelja, dakle do 29. rujna ove godine.

No, ako se njegova optimistična prognoza i ne ostvari, vrijedi reći da je uz riješeno pitanje financiranja taj projekt sada na vrlo čvrstim nogama i da je vjerojatnost da se ne realizira sada vrlo mala.

„Ovo je sjajna vijest, generacije učenika su to čekale. Već ove godine nakon potrage za izvođačima plan je da krenemo graditi novu školu na sjeveru grada vrijednu 19.2 milijuna eura da svi naši učenici u Bjelovaru idu u jednu smjenu. To je europski standard, olakšati će i učenicima, učiteljima i roditeljima. Sad taj europski standard imamo u Bjelovaru”, izjavio je gradonačelnik Hrebak za klikni.hr.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!